Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

WILGA 2000 1330mm ARF

WILGA 2000 1330mm ARF Nagyítás

PE_T4515

Új termék

Lengyel félmakett tartós EPO habból, 3532/1200 AC motorral, 40A vezérlővel és 6 mikroservóval. Irányított szárnyak, fékszárnyak, kormánylapát, magassági kormány.

További részletek

Ez a termék jelenleg nincs készleten

67 655,00 Ft‎ adóval

Lengyelországban fejlesztették ki a 60-as évek közepén. Ez az egyik olyan repülőgép, amelyet egyesek verhetetlenül csúnyának tartanak - de azt nem tagadhatják a gúnyolódók, hogy egy sikeres "munkagép", amely sok hasznos munkát végzett és végez ma is a szállításban, rendőrségi járőrözésben, vitorlázórepülők vontatásában.

A rövid fel- és leszállással rendelkező repülőgép igen sajátos formái nagyrészt a "keleti blokkban" gyártott megfelelő lapos motorok hiányának köszönhetőek. Míg az "imperialista Cessnák és Piperek" élvezhették a Lycoming és a Continental előnyeit, addig a cseh, lengyel és orosz tervezőknek "valahogy be kellett zsákolniuk". Csak az 1990-es évek közepén vált lehetővé, hogy a Wilga 2000-es változatban modern, nagy teljesítményű motort használjanak. De egy Wilgát még mindig fel lehet ismerni első látásra.

A hab EPO törzsre egy C3532-120-as forgópalástos motor van felszerelve, 40A AC vezérlővel, valamint kormány- és magassági szervókkal. A törzs alsó részén található egy akkumulátortartó rekesz, amely egy levehető műanyag fedélnek köszönhetően könnyen hozzáférhető. A Wilga számára LiPo hármas cellákra lesz szükséged 2200 mAh, legalább 25C terhelhetőséggel.

A farokfelületek EPO-ból készültek, a vízszintes farokfelületet egy csavarral rögzítik a törzshöz. A kormány- és magassági kormányszervók a törzsben, a kabin hátsó részén, egy levehető fedél alatt vannak elhelyezve.

A szárny, amely szintén EPO habból készült, kétrészes, és csőszerű karboncsatlakozóval van összekötve; a szárny felét 2 csavar rögzíti. A szárnyvégeket és a fékszárnyakat a szárnyba szerelt két pár szervó működteti, rövid, egyenes drótrudakkal. A tolórudak rögzítése előtt ajánlatos a szárnyakat többszöri óvatos fel-le vagy balra-jobbra tereléssel "mozgásba hozni".

A kétkerekű, sarkantyús alváz duralumíniumból készült, "kurblis" felfüggesztő lábakkal, könnyű kerekekkel és habszivacsból készült próbaburkolatokkal. Szárnyak, a fékszárnyak, a kormánylapát (összekapcsolt sarkantyúval), a magassági kormány és a motor fordulatszámának vezérlése.

Legalább ötcsatornás RC-készletre lesz szükséged a modell vezérléséhez - ez akkor igaz, ha a csűrő- és fékszárny-szervók alapértelmezett kábelezését használod, amelyeket mindig egy csatorna vezérel egy Y-kábelen keresztül. Ha legalább hatcsatornás (de lehetőleg hétcsatornás RC-készletet használ, akkor a szárny- és fékszárnyszervók független vezérlése és beállítása lehetséges, de az előre beszerelt Y-kábeleket négy hosszabbító kábelre kell cserélni.

A Wilga a középhaladó modellezők számára készült. A modell egy sportmodelll fél-makettjeként megismerteti Önt a hasonló gépekre jellemző tulajdonságokkal - a modellt megfelelően koordináltan kell majd irányítania a kormánylapátokkal, a kormányszárnyakkal és a magassági kormánylapáttal. Ez a "mintha megtalálnád" tapasztalat legkésőbb akkor, amikor elkezded repülni az első műrepülő modellt vagy bármilyen (fél)elrendezést. Szokj hozzá, hogy az adó bütykei nem díszítésre szolgálnak, hanem arra, hogy a megfelelő módon és időben használd őket. Ez durva tőlünk, de később még hálás lesz érte. Területe természetesen a nyugodt repülés, ami a reptéren bőven hagy időt Önnek és kollégáinak a legendás "Wilgo" formák élvezetére, de egy kis "felfutás" után megbízhatóan kezeli a borulásokat, dőlésszögű fordulókat és hordógurításokat. Egyszerűen egy sportrepülőgép, amilyennek lennie kell!

Az ARF készlet a következőket tartalma:
kész modell inverteres motorral, kétlapátos légcsavarral, sebességszabályozóval és 6 szervóval, kerekes futómű készlet, kis tartozékkészlet és használati utasítás.

Figyelmeztetés:

A pilóta nélküli rendszerekről és a pilóta nélküli rendszerek harmadik országbeli üzemeltetőiről szóló, 2019. március 12-i (EU) 2019/945 felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet és a Bizottság (EU) 2019/947 végrehajtási rendelete (2019. március 24.) szerint. A 250 grammnál nagyobb tömegű, illetve a személyes adatok rögzítésére alkalmas kamerát vagy más érzékelőt tartalmazó, pilóta nélküli repülő járművek (hagyományos repülőmodellek, multikopterek, drónok) üzemeltetői és pilótái kötelesek regisztrálni (a Cseh Köztársaságban a Polgári Légiközlekedési Hatóságnál).

Szárnyfesztávolság [mm] 1330
Hosszúság [mm] 1010
Tömeg [g] 1350
Szárnyfelület [dm2] 27
Vezérelt funkciók S,V,K(2),M,F(2),Spur
Építési nehézség S1
Pilóta nehézség P2

Hajtás és RC felszerelés:

Motor *3532-KV120
Vezérlő *inverter 40A
Légcsavar *11x5.5"
Akkumulátor KAVAN 11,1 V 2200 mAh 30/60C
Szervók *6x micro 9g
RC készlet min. 5 csatorna

*) ARF készlet része

22 más termék ugyanabban a kategóriában: