Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

Messerschmitt Bf-109 (419mm)

Messerschmitt Bf-109 (419mm) Nagyítás

PE_4SH0505

Új termék

II. Világ Háborús Német vadászgép minimakettje, gumihajtással. Kivágott alkatrészek, légcsavarok, gumiköteg és borító anyag. Fesztáv 419 mm.

További részletek

5 Tételek

Készleten

11 020,00 Ft‎ adóval

Bf 109 a második világháborúban a német légierőben (Luftwaffe) rendszeresített, és a legnagyobb példányszámban gyártott vadászrepülőgép. A Bf 109-essel repülő pilóták több légi győzelmet arattak a második világháború során, mint bármely más gép pilótái a repülés történetében. A kor első igazi modern vadászgépe, olyan tulajdonságokkal, mint például a csupa fém félhéj építésű sárkányszerkezet, alsószárnyas elrendezés, zárt pilótafülke, vagy a behúzható futóművek. A Bf 109 a Luftwaffe alap vadászgépe volt a világháború alatt.

Egészségében a modell egy egyszerű klasszikus darabos balsafa szerkezet – előre vágott faalkatrészek, makett tartozékok vákuumformázási műanyagból készített makett tartozékok, fröccsentéssel alakított műanyag alkatrészek.

A modell törzse minimakett technológiával van készítve, mennyiségi válaszfalakkal és oldalsínekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy hűen reprodukálja a modern gépek görbéit.

Két lépésből álló építés - mivel függőleges síkban "keresztbevágott", közvetlenül a munkalapon építődig, először a test egyik felét építjük, utána hozzá ragasztjuk a makett másik felét.

Ezzel be van biztosítva, hogy a bonyolult törzs alakok is egyenesen és szimmetrikusan lesznek felépítve, anélkül, hogy bármilyen speciális eszközök használata szükséges lenne. Mivel ez egy nagyon kicsi - viszonylag egyszerű - modell, a klasszikus építésben és gumi hajtású repülők befuttatásával tapasztalat modellezőknek ajánlatos.

A Bf 109 szintén alkalmas az átalakításra - RC modellre elektromotoros hajtással – még ha az építési terv ilyen lehetőséget nem kínál, a tapasztalt modellező és pilóta számára ez nem jelent nehézséget.

Az építőkészlet tartalmaz: előrevágott balsafa alkatrészek, balsafa ”gerendák”, vákuum-formázott alkatrészek (motor- burkolat...), műanyag légcsavar tengellyel és fejjel, gumi köteg, kerekek, acél húr az alvázra és egyéb apró alkatrészek készítésére, borító papír, lap matrica, építési terv.

Fesztáv [mm]

419

Hossz [mm]

367

Vezérelt funkciók

Nincs

Építési nehézség

S2

Vezetési nehézség

P0

Építési tippek: Az előre bevágott részeket nemszabad kitörni! A balsafalapot fordítsa a tiszta oldalára (arccal lefelé) és enyhén finom csiszolópapírral csiszolja át (220-as, vagy finomabb). Ez által a modell részei könnyeben elválnak; abban az esetben, ha még ez után maradt egy pár kötődő szál, a részt óvatosan különítse el egy éles késsel (erre alkalmas pld. z 1 sz. Excel vágókés, 11 sz. pengével).

Gumigyűrű karbantartása: Az új gumit óvatosan mossa át szappanos vízben és haddja megszáradni. ezután ricinusolajjal dörzsölje be (patikákban kapható), vagy szilikonzsírral (horgászzsinórokra alkalmazzák - horgászfelszerelés üzletekben kapható). A repülés után távolítsa el, és helyezze egy lezárt műanyag zacskóba. A síkosított gumi simában és kisseb súrlódással tekeredik le – jobb teljesítményt ad, és hosszabb az élettartama. Az új gumit ajánlott befuttatni - az első 2-3 repülésnél csak 80-100-szor felcsavarni, csak ezután lehetséges többet csavarni.

Vásárlók, akik megvették ezt a terméket, szintén vásároltak:

11 más termék ugyanabban a kategóriában: