Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

Sopwith Camel (711mm)

Sopwith Camel (711mm) Nagyítás

PE_4SH0801

Új termék

Egy I. világháborús brit vadászrepülőgép modellje gumihajtással vagy 1-1,5 cm3-es motorral szíjjal hajtott modell. Kivágott alkatrészek, légcsavar, gumiheveder és bevonóanyag. Szárnyfesztávolság 711 mm. Alkalmas RC elektromosra való átalakításra.

További részletek

5 Tételek

Készleten

33 910,00 Ft‎ adóval

Sopwith Camel, a legendás "púpos" vadászgép, amellyel nemcsak a W. E. Johns történeteiből ismert hős Biggles vagy Snoopy kutya repült a Vörös Báró elleni csatákban, hanem mindenekelőtt a brit légierő számos ásza. Az S.E.5A és a Bristol Fighter mellett ez volt a RAF legerősebb fegyvere az első világháború végén. Veszélyesen béna és - ahogy az Aglosák mondják - "trükkös" a tapasztalatlan pilóták kezében, hihetetlenül ügyes halálos fegyver a tapasztalt vadászok kezében. A Camel számlájára 1294 ellenséges repülőgépet írtak jóvá - többet, mint bármely más gép a megállapodásban.

Egy szabadon repülő vadászbiplán makettje, amelyet gumiköteghajtásra terveztek; az utasítások és a tervrajz lehetővé teszi, hogy a modell szabadon repülő, 0,8 köbcentiméteres belsőégésű motorral hajtott modellként, lekötött, 0,8-1,5 köbcentiméteres belsőégésű motorral hajtott modellként vagy statikus modellként épüljön meg, kidolgozott, múzeumi minőségű makett részletekkel, 1:12 méretarányban.

A modell klasszikus, teljesen balsából készült, előre kivágott fa alkatrészekkel, vákuumformázott műanyagból készült mock-up tartozékokkal, fröccsöntéssel készült műanyag alkatrészekkel és "műanyag rétegelt lemezből", a klasszikus rétegelt lemezt helyettesítő könnyű és erős anyagból készült előre kivágott alkatrészekkel. A törzs természetesen igazi miniszabályos technológiával készült, válaszfalakkal és több merevítővel, hogy hűen reprodukálja a lekerekített formákat. Két lépésben épül - függőlegesen "vágva", először közvetlenül a munkalapra építi a hajótest egyik felét, majd a másik felét "ragasztja" rá. Ez biztosítja, hogy még a bonyolult formájú hajótestek is egyenesen és szimmetrikusan épüljenek meg, anélkül, hogy speciális szerkentyűkre lenne szükség. Mivel ez egy kis modell haladóbb építők számára, már rendelkeznie kell korábbi tapasztalattal a klasszikus gumimotoros modellépítésben és repülésben.

A "Camel" alkalmas elektromos meghajtású RC modellé történő átalakításra is - bár az építési terv nem kínálja ezt a lehetőséget, egy tapasztaltabb modellező számára nem jelenthet nagy problémát.

A készlet tartalma: balsa előre vágott alkatrészek, balsa gerendák, műanyag rétegelt lemezből készült előre vágott alkatrészek, vákuum-formázott makett alkatrészek (motorburkolat, motor...), műanyag légcsavar tengellyel és fejjel, gumiköteg (5x1mm gumi), acél zsinór a futóműhöz és egyéb apró alkatrészekhez, műanyag kerekek, bevonópapír, fogantyú és lengőkar a befogó modellhez, ív nedves matricák, építési terv.

Építési tipp: NE használjon előre kivágott alkatrészeket! Fordítsa meg a deszkát, helyezze a munkafelületre, és finom csiszolópapírral (#220 vagy finomabb) enyhén csiszolja le. A részek ezután könnyebben szétválaszthatók; ha a fa rostjai még mindig a deszkához vannak "kötve", óvatosan válassza le a részeket egy éles modellező késsel (pl. egy 1. számú Excel kés 11-es pengével alkalmas).

A gumicsomag kezelése: Óvatosan mossa le az új gumit szappanos vízben, és hagyja megszáradni. Ezután kenje be ricinusolajjal (gyógyszertárakban kapható) vagy a horgászzsinórok kenésére szolgáló szilikonos vazelinnel (kapható horgászfelszerelés-boltokban). A repülés után vegye le a köteget a modellről, és tárolja lezárt műanyag zacskóban. A megolajozott gumicsomag simábban és kisebb súrlódással tekeredik le - nagyobb teljesítményt nyújt és hosszabb ideig tart. Jó ötlet az új köteget is először betörni - az első 2-3 repülésnél csak 80-100 fordulatot tekerjen, csak ezután lehet biztonságosan többet tekerni.

Fesztávolság [mm]: 711
Hossz [mm]: 476
Vezérelt funkciók: Nincs
Építési nehézség: S3
Pilóta nehézsége: P0

1 más termék ugyanabban a kategóriában: