Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

TORRO tank PRO 1/16 RC M4A3 Sherman 75mm zöld terepszínű - BB Airsoft

TORRO tank PRO 1/16 RC M4A3 Sherman 75mm zöld terepszínű - BB Airsoft Nagyítás

PE_TOR11216-GN

Új termék

1:16 méretarányú félmakett tank elektromos meghajtással, funkcionális BB Airsoft rendszerrel, beleértve a hang- és füstmodult is.

További részletek

Ez a termék jelenleg nincs készleten

276 220,00 Ft‎ adóval

Az M4 Sherman (az amerikai hadsereg hivatalos megnevezése Medium Tank, M4) volt a leghíresebb amerikai harckocsi a második világháborúban és nem sokkal utána is. A brit hadsereg az amerikai Sherman tábornokról nevezte el. Közel ötvenezer legyártott példányával a háború második legnépesebb harckocsija volt, csak az orosz T-34-es előzte meg. Az amerikai fegyveres erőknél való bevetésén kívül a Németországgal szemben ellenálló más hatalmaknak is szállítottak belőle kölcsön- és lízingprogram keretében: Az összes legyártott Sherman több, mint egyharmada a brit hadsereghez, négyezer a Szovjetunióhoz került. A korai harcok idején a Sherman jobban fel volt fegyverezve és páncélozva, mint bármelyik német harckocsi, és a háború végéig hatékony maradt a leggyakoribb Panzerkampfwagen IV és Sturmgeschütz III gépekkel szemben, de az ellenség legnehezebb harckocsijaival szemben nem volt ellenfél.

A Sherman a korábbi amerikai M3-as harckocsin alapult, de elődjével ellentétben 75 mm-es löveget nem a törzsben, hanem a toronyban hordozott. Az első prototípus 1941. szeptember 2-án készült el, és még megőrizte az M3-as harckocsi oldalsó ajtaját, de ezt a sorozatgyártáshoz eltávolították. A végleges T6-os tervezetet M4 néven szabványosították, és a gyártás 1941 októberében kezdődött meg.

Az M4-es harckocsi a háború alatt számos változáson ment keresztül. Egyes modellek az eredeti 75 mm-es M3-as ágyút 105 mm-es haubicára cserélték, a későbbi gépeket gyakran a 76 mm-es M1-es ágyúval szerelték fel, és a brit csapatszállító tankokat néha Sherman Firefly néven az Ordnance QF 17 fontos, nagy teljesítményű páncéltörő ágyúval szerelték fel. A standard változatokon kívül kis példányszámban különleges változatokat is gyártottak, mint például a normandiai partraszállásnál használt kétéltű Sherman DD-ket, a T34 Calliope rakétatartókat és az aknamező-romboló berendezéssel ellátott változatokat.

A Shermanek még sokáig a második világháború után is az amerikai arzenálban maradtak, az M4A3-as modellt a koreai háborúban vetették be a nehezebb M26 Pershing harckocsik és a modernebb M46 Patton kiegészítéseként. Más nemzetek hadseregeiben még hosszabb életet éltek, az Izraeli Védelmi Erők például az M51 Sherman továbbfejlesztett változatait használták az 1967-es hatnapos háborúban, és egészen az 1980-as évekig az arzenáljukban maradtak.

A Shermanok harci bemutatkozása az 1942 októberében lezajlott második el-alameini csata volt, ahol jól teljesítettek a német és olasz harckocsikkal szemben. Mint Amerika legnépesebb harckocsija, a háború minden frontján harcolt, fontos szolgálatot teljesített Franciaország és a Benelux államok felszabadításában, valamint az ardenneki csatában.

Az M4-es harckocsikat az amerikai és a szovjet hadsereg is használta Csehszlovákia 1945-ös felszabadításában. Az M4-es harckocsik által felszabadított leghíresebb városok közé tartozik Pilsen. A Vörös Hadsereg M4-es tankokat használt például Brno felszabadításakor. A 2015-ös évben az M4 Sherman harckocsiból három példány volt Csehországban. Az egyiket a pilseni állatkertben, a másik kettőt a Lešanyi Katonai Múzeumban állították ki.

Részlethű kidolgozás 1:16 méretarányban
A körülbelül öt kilogramm súlyú M4A3 Sherman 75mm ideális az igényes vásárlók számára. A professzionális kiadásban kiváló airbrush festékminőséggel, 2,4 GHz-es áramköri technológiával és új hangszóróval rendelkezik. Ez a modell kiváló vezethetőséggel, számos funkcióval és valósághű hanggal rendelkezik. A kiváló minőségű lánctalpak, a görgőkkel ellátott meghajtó- és vezetőkerekek, valamint az alsó hajótest és a harci torony fémből készültek. A sok apró alkatrész és a különböző matricák tökéletesen kiegészítik a mérethű másolatot.

Kezelőszervek és funkciók
A nagy teljesítményű tankmodell 2,4 GHz-es RC vezérléssel rendelkezik. A jármű BB Airosft rendszerrel van felszerelve, így a valódi harcokhoz hasonló csaták is lehetségesek. A nyomatékoptimalizált motorok precíz és sima mozgást biztosítanak a Sherman 75 mm-es modellnek. A robusztus fogaskerékkel ellátott fém fogaskerekek és a továbbfejlesztett áttételezés nagyobb teljesítményt biztosít. Az arányos vezérlés lehetővé teszi, hogy nagyon lassan közelítsd meg a tankot, és egyenletesen növeld a sebességet. A Sherman 75mm előre és hátra mozog, balra és jobbra kanyarodással is. Helyben is lehet balra vagy jobbra fordítani. A löveg fel- és leengedhető, és a torony 360 fokban elforgatható. Különböző motorhangok és kipufogó füst teszik teljessé a valósághű élményt.

A csomag tartalma és műszaki adatok/funkciók:
- RC M4A3 Sherman 75mm BB Airsoft, professzionális kiadású Torro 1:16 méretarányban
- Fa Torro láda a szállításhoz és tároláshoz
- Súly: kb. 5,0 kg
- 360°-os toronyforgatás
- 2,4 GHz-es távirányító
- Fém sebességváltó 1:3 áttétellel
- 7,2 V NiMH készlet
- 220V/7,2V-os töltő, 400 mAh töltés
- Füstgenerátor és hangmodul
- Füstfolyadék
- Funkcionális Airsoft lövőmechanizmus
- Kis alkatrészek, tartozékkészlet, matricák

Műszaki felszerelés:
- Szín: zöld terepszínű
- Harci funkció: funkcionális Airsoft lövőmechanizmus
- Övek: fém
- Görgők: fém
- Felfüggesztés: torziós rúd felfüggesztés
- Toronygyűrű forgása: 360°
- Torony: fém
- Alsó kád: fém
- Sebességváltó: acél sebességváltó
- Méretarány:1/16
- Kiadás: Torro Pro-Edition -
Kivitel: RTR modell
- Kormány és futómű: fém
- Torziós karok: fém

Csak közvetlen felnőtt felügyelete mellett használható. Életkori ajánlás: 14+ Nem alkalmas 36 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára. Fulladásveszély az apró alkatrészek miatt.

17 más termék ugyanabban a kategóriában: