Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

PBY -5a Catalina 1:28 (1156mm)

PBY -5a Catalina 1:28 (1156mm) Nagyítás

PE_4SH2004

Új termék

Egy amerikai repülő csónak modellje a második világháborúból. Statikus modell stancolt balsa alkatrészekkel és vákuumos műanyag alkatrészekkel. Szárnyfesztávolság 1156 mm.

További részletek

5 Tételek

Készleten

72 740,00 Ft‎ adóval

Ahogy a B-17 "Flying Fortress" a szövetséges bombázók szimbóluma, úgy a Consolidated PBY Catalina a felderítő és tengeralattjáró-ellenes/alattjárók elleni repülőgépek szinonimája. A jellegzetes formájú repülőgépek, a törzs fölött egy pilonon ülő szárnnyal és az oldalsó megfigyelőállások üvegezett "dudorjaival" egyszerűen mindenki számára egy pillantásra felismerhetőek. A háború alatt a Catalinák minden tengeren szolgáltak, fekete festékben, radarral felszerelve éjszakai torpedótámadásokat hajtottak végre japán hajók ellen (becenevük "Black Cat"), a tengeralattjáró-elhárítók nemcsak mélységi bombákat, hanem Fido akusztikus torpedókat is hordoztak (hivatalosan Mk.24 Mine), majd a háború végén mágneses anomália-érzékelők (MAD) a tatján lévő kiemelkedésben és a hátrameneti csövek, amelyek hátrafelé lőttek, amikor egy merülő tengeralattjáró felett haladtak el (ezeket a gépeket persze "MAD Cat"-nek nevezték - ami azt is jelenti, hogy Mad Cat)... A Catalinák ma is repülnek teherszállító repülőgépként, tűzoltó "vízibombázóként".

Statikus modell kidolgozott, múzeumi minőségű részletekkel 1:28 méretarányban. A Catalina megépíthető PBY-5 változatban futómű nélkül, vagy kétéltű változatban PBY-5a háromkerekű orrfutóművel.

A modell klasszikus, teljesen balsából készült, előre kivágott fa alkatrészekkel, vákuumformázott műanyagból készült makett tartozékokkal és fröccsöntött műanyag alkatrészekkel. A törzs természetesen igazi miniszabályos technológiával készült, válaszfalakkal és több merevítővel, hogy hűen reprodukálja a lekerekített formákat. Két lépésben épül fel - függőlegesen "vágva", először közvetlenül a munkapadon építi meg a törzs egyik felét, majd a másik felét "ragasztja" rá. Ez biztosítja, hogy még a bonyolult formájú hajótestek is egyenesen és szimmetrikusan épüljenek meg, anélkül, hogy speciális szerelvényekre lenne szükség. A szárny klasszikusan bordákból és gerendákból épül fel. Mivel ez a modell haladó építők számára készült, már rendelkeznie kell korábbi tapasztalattal a klasszikus építésben.

A készlet tartalmaz balsa előre kivágott alkatrészeket, balsa gerendákat, vákuumpréselt makett alkatrészeket (motorháztető, motorok...), a pilótafülke és az oldalsó "dudorok" átlátszó acetát öntvényeit, műanyag kerekeket, acél zsinórt a futóműhöz és egyéb apró alkatrészekhez, bevonópapírt, nedves dekálok ívét, építési tervet…. Építési tipp: NE használjon előre kivágott alkatrészeket! Fordítsa meg a deszkát, helyezze a munkafelületre, és finom csiszolópapírral (#220 vagy finomabb) enyhén csiszolja le. A részek ezután könnyebben szétválaszthatók; ha a fa rostjai még mindig a deszkához vannak "kötve", óvatosan válassza le a részeket egy éles modellező késsel (pl. egy 1. számú Excel kés 11-es pengével alkalmas).

Fesztávolság [mm]: 1156
Hossz [mm]: 724
Vezérelt funkciók: Nincs
Építési nehézség: S4

1 más termék ugyanabban a kategóriában: