Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

Emile Robin 1:33

Emile Robin 1:33 Nagyítás

PE_3BB4030

Új termék

A dán Billing Boats cég 610 mm hosszú dán mentőhajó RC modellje műanyag hajótesttel, fa fedélzettel és felépítménnyel. 1:33 méretarányú készlet középhaladó kezdők számára. Fürge, két kormánylapáttal ellátott kéttengelyes hajó; ideális a NAVIGA F4A osztályhoz, vagy első - kezdő modellként az F4B osztályhoz.

További részletek

2 Tételek

Készleten

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

81 390,00 Ft‎ adóval

Billing Boats

Az 1950-es évek elején Ejnar Billing dán építész és egykori RAF-pilóta egy halászhajó kézzel készített modelljét állította ki felesége hobbiboltjának kirakatában. Miután egy magazinban megjelent egy fénykép a modellről, Billing urat elárasztották a megrendelések, hogy több tucat ugyanilyen modellt építsen. Mivel nem tudta kezelni a mennyiséget, úgy gondolta, hogy a csónakot készletként kínálja - az első sorozatgyártású készletet, amelynek fából készült váza gerinccel, bordákkal és vászonplankázattal rendelkezik, hogy a lehető legjobban utánozza a valódi csónakok építését. Ez az építési módszer gyorsan elterjedt, és Billings úr modelljei elkezdték meghódítani a világot. 1958-ban megalakult a családi vállalkozás, amely ma is a Billing Boats nevet viseli. Az évek során a modellek tervezését továbbfejlesztették és korszerűsítették, az 1960-as években bevezették a műanyag hajótest-formázást, majd megjelentek a CNC-gépek, és az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején a Billing Boats elkezdte használni az alkatrészek lézeres vágását. Ma a céget a Billing Boats harmadik generációja vezeti, és az úszó RC modellek, valamint a nem úszó asztali makettek még mindig a hajómodellezés abszolút élvonalát képviselik.

Örömmel kínáljuk a Billing Boats készletsorozatot, amellyel gyönyörűen részletgazdag, úszó, távirányítású makettek építhetők, esetleg stílusos kiegészítője lehet otthonod berendezésének, a tenger sós illatával, amely messziről hívogat...

Emile Robin 1:33

Az 1989-ben vízre bocsátott mentőhajó, amelyet a francia Emile Robin tiszteletére neveztek el, akinek alapítványa a világ tengeri mentőinek támogatásáról vált híressé. Az MRB 20 Emile Robin hazai kikötője a Dánia nyugati partján fekvő Hvide Sande. A hajó 19,99 méter hosszú, 49 tonna vízkiszorítású, és két motorja 12 csomós sebességet biztosít. Az 1:33 méretarányú készletet középhaladó hajóépítők számára tervezték.

Az Emile Robin hajótest műanyag öntvényből készült, belső rétegelt lemez megerősítésekkel, műanyag fedélzettel és rétegelt lemezből, valamint műanyag alkatrészekből készült felépítménnyel rendelkezik. A készlet tartalmazza a műanyag hajótest öntvényt és a modell elkészítéséhez szükséges összes többi műanyag, fa alkatrészt, a makett tartozékokat (pl. helyzetjelző lámpák, horgonyok, mentőtutajok stb.), hajócsavar tengelyeket perselyekkel és hajócsavarokat.

A modell meghajtásához 280-as vagy 400-as sorozatú egyenáramú motorokat, legalább 10 A kétirányú szabályzókat (motortól függően) és egy 6 cellás NiMH vagy 2S LiPo akkumulátort tervezünk használni, 2-3000 mAh kapacitással.

Az alapfunkciók vezérléséhez elegendő akár a leghétköznapibb kétcsatornás RC-készlet és egy-egy fordulatszám-szabályozó mindkét motorhoz párhuzamosan csatlakoztatva; a kormány vezérléséhez egy szabványos szervó is megteszi. A legjobb kezelhetőség és manőverezőképesség érdekében célszerű mindkét motor független vezérlését alkalmazni, így a hajót nem csak a kormánylapátokkal, hanem a motorokkal is lehet kormányozni - ehhez legalább egy négycsatornás adóra lesz szükség, a pillangó farokfelületek mixével. A fordulási sugár csökkentése mellett az iránynak a motorokkal történő vezérlése rendkívül megkönnyíti a hajó irányítását hátramenetben (amikor a kormánylapátok csak kis mértékben hatékonyak). Ezt a NAVIGA F4A vagy F4B kategóriájú modellversenyeken értékelni fogják. Az Emile Robin ideális első kezdő modellként az F4B kategóriában (építési és vezetési minősítéssel egyaránt) - az építés nem bonyolult, és a valódi hajóról készült rengeteg könnyen hozzáférhető fotó lehetővé teszi az elrendezés kitöltését és alapos részletezését.

Méretarány: 1:33
Hossz [mm] 610
Szélesség [mm] 190
Magasság [mm] 350
Vezérelt funkciók M,LK
Építési nehézség S1,S2
Pilóta nehézség P1

21 más termék ugyanabban a kategóriában: