Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Featured Questions

1. Érdekelne a modellem szervizelése, hogyan kell eljárnom?

Minden általunk kínált modellt meg tudunk javítani. Az nem feltétel, hogy nálunk vásárolta-e meg, csak az, hogy be tudjuk-e hozzá szerezni a szükséges pótalkatrészeket.


Ha egy modellt szeretne hozzánk küldeni a szervízbe, először vegye fel az ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot az rcvilag@rcvilag.hu e-mail címen és küldje el, hogy milyen modellt szeretne javíttatni (gyártó, típus), valamint azt is, hogy milyen hibáról van szó. Ha olyan specifikusabb hibáról van szó, amelyet nehéz lenne leírni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy küldjön róla videót (itt megerősítjük, hogy el tudjuk-e a javítást végezni).


Miután visszaigazoltuk, hogy a modell javításra kerülhet, csomagolja be a modellt, töltse ki a szervíz / reklamációs űrlapot, amelyet a csomagban a modellhez mellékelve elküld hozzánk (ez a lépés azért fontos, hogy a csomag átvétele után egyértelmű legyen, hogy kihez tartozik a modell és mi a hibája). 


A szervíz / reklamációs űrlapot kérje az ügyfélszolgálatunktól mailben, vagy telefonon.


Elektronikai meghibásodás esetén mindig csomagolja a modellhez az irányítót és egy akkumulátort is. A modellt mindig annak a boltnak a címére küldje, ahol a szervíz található. Ez a cím a következő:


RCSVET.sk

Vajnorská 7

831 04 Bratislava

Slovensko


Ha személyesen hozza el a modellt a szervizünkbe, itt közvetlenül meg tudjuk beszélni a modell javításának részleteit (magyar/szlovák/cseh/angol/német nyelven).


Továbbá lehetőség van a szervízben egyedi módosításokra, különböző modellek tuningolására, akkupackok, vagy vezetékek/csatlakozók gyártására - egyedi forrasztásra, lítium akkumulátorok cseréjére különböző készülékekben (az ilyen specifikus javításokhoz előzetesen vegye fel a kapcsolatot a szervízzel e-mailben, vagy telefonon).


Az alacsony árkategóriájú RC játékok többsége, melyek az átlagos kereskedelmi hálózatokból származnak, nem javíthatóak (mivel a játékgyártók nem kínálnak pótalkatrészeket, vagy egyéb szerviztámogatást). Az ilyen jellegű javítások csak akkor érik meg, ha a játéknak pl. nosztalgikus értéke van (viszont ezen esetekben a javítások gyakran meghaladják egy új játék árát).


Az Ön modelljéről egy tapasztalt szakember gondoskodik majd, aki szinte az egész életében modellekkel dolgozott, ráadásul professzionális szinten.


A javítás befejezte után SMS-ben/e-mailben értesítjük Önt - az üzletben történő átvételkor, esetleg telefonon, mielőtt a modellt elküldenénk a futárral (megállapodástól függően).


2. Hogyan kell eljárnom a reklamációval kapcsolatban?

Ha reklamációt szeretne küldeni, a lenti lépéseket követve járjon el: 

1. Töltse ki az általunk küldött reklamációs űrlapot, megadva benne a bankszámlája számát, amelyre max. 30 napon belül visszautaljuk az adott termék árát (adott esettől függően).


2. Küldje vissza a terméket, mellékelve a csomagban a kitöltött reklamációs űrlapot, valamint a számla másolatát. 


A modell elektronikus meghibásodása esetén kérjük mellékelje a vezérlőt és az akkumulátort is (az akkumulátor élettartamával kapcsolatos probléma esetén a töltőt is). A reklamáció befejezte után SMS-ben/e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot (ha az eset úgy kívánja) és visszaküldjük Önnek.


Ha ingyenesen szeretné visszaküldeni a csomagot, 
vigye az Önhöz legközelebbi Packeta átvevőhelyres adja át a következő kód megadásával: 95425115.


Ezután kézhez kap egy igazolást a csomag átadásáról. NE FIZESSEN SEMMIT!

A kapott igazoláson szereplő, Z-vel kezdődő sorszám segítségével követni tudja a csomag helyzetét a Packeta csomagkövetés funkciójával. 


A Ha pedig nem felel meg Önnek egyik átvevőhely sem, a csomagot elküldheti saját költségre postán is, méghozzá a következő címre:

RCSVET.sk

Vajnorská 7

831 04 Bratislava

Slovensko


Ha a reklamálni kívánt terméket személyesen szeretné elhozni a fent említett címre, kérem hozza magával a számla másolatát és a kitöltött reklamációs űrlapot is


Faq Sections

Hogyan kézbesítjük az árut és mennyibe kerül?
1. Szállítás GLS futárszolgálattal

GLS futárszolgálat az első zárt ajtóhoz szállítja az árut. A rendelés elküldéséről e-mailben és SMS-ben tájékoztatjuk Önt, valamint a fiókjába való bejelentkezés után nyomon követheti annak mozgását.

A szállítás díja a rendelés értékétől és súlyától függ. A kosárban láthatja a rendelni kívánt áruk pontos szállítási díját.Súly / rendelés értékekevesebb, mint 36 000 Ft36 001 Ft és több
kevesebb, mint 5 kg
bármilyen áru
1490 Ft ingyenes 1-2 napos szállítási idő, utánvétes fizetés lehetőségével (+ 320 Ft)
5 kg - 20 kg
bármilyen áru
1490 Ft ingyenes 1-2 napos szállítási idő, utánvétes fizetés lehetőségével (+ 320 Ft)
20 kg és több
bármilyen áru
1490 Ft ingyenes 1-2 napos szállítási idő, utánvétes fizetés lehetőségével (+ 320 Ft)

2.  Ingyenes személyes átvétel az RCSVET-BEN - BRATISLAVA (POZSONY)

3. Személyes átvétel a Packetában

Hogyan fizethetem ki az árut?
Hogyan fizethetem ki az árut?

Mit jelent a legalacsonyabb ár garanciája?
A legalacsonyabb ár garanciája

Ha nem kaptál visszaigazoló e-mailt
Ha nem kaptál visszaigazoló e-mailt

Üzleti feltételeink
Üzleti feltételeink

Általános szerződési feltételek

 

I. Alapvető rendelkezések


A jelen általános szerződési feltételek (
továbbiakban ÁSZF) szabályozzák az adásvételi szerződés/ licencszerződés felek közötti kapcsolatot, ahol egyrészt az Eladó fél, mint (WRCWRC s.r.o., IČO (cégazonosító szám) 48156035, DIČ (adó-azonosító szám) SK2120077520, székhelye Bajkálska 9, 83104 Bratislava a Pozsonyi városi Kerületi bíróság Cégbíróságán bejegyzett, cégjegyzékszám: 104048/B, mint az eladó (továbbiakban  "eladó" vagy "RCVILAG“), és másrészt a Vásárló fél, mint (Vásárló) között, aki mint a fogyasztó is szerepelhet. A további tájékoztatások és részletes információk az RCVILAG-ról az RCvilag honlapon szerepelnek.


A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.


Vásárló fogyasztó vagy vállalkozó.


A Fogyasztó
 olyan természetes személy, amely a fogyasztói szerződésmegkötése és teljesítése során, nem jár el az üzletivagy szakmai tevékenység tárgya szerintA szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

 
A Vállalkozó egy egyén, aki engedéllyel rendelkezik, hogy részt vehessen az üzleti életben azzal a szándékkal, hogy saját hasznára és felelősségére folyamatosan profitot hozzon létre. A fogyasztók védelme szempontjából a vállalkozó (beleértve, de nem kizárólagosan) egy magánszemély, aki a vállalkozó üzleti, gyártói vagy hasonló tevékenységgel vagy foglalkoztatással kapcsolatban megállapodást / szerződést köt; vagy egy magánszemély, aki a szóban forgó Vállalkozó hasznára vagy annak érdekében cselekszik. Ennek tekintetében, a Vállalkozó egy magánszemély, aki az előző mondatnak megfelelően része a saját vállalkozásának. Ha a megrendelésben kitölti a regisztrációs számot, a Vásárló elismeri, hogy köti őt a vállalkozók részére létrehozott Üzleti Szerződési Feltételekben meghatározott szabályok. 

 
Az Általános Szerződési Feltételek az adásvételi szerződés elválaszthatatlan részét képezik. Abban az esetben, ha az Eladó és a Fogyasztó az Általános Szerződési Feltételektől eltérő tartalmú írásbeli adásvételi szerződést köt, a felek az adásvételi szerződés tartalmát tekintik irányadónak az Általános SzF-el szemben.


A megrendelés leadásával, a vásárló megerősíti azt, hogy a szerződéskötés előtt megismerte az Általános Üzleti Feltételeket, vagyis az alábbiakban taglalt állításokat és garanciákat, valamint a Reklamációs Kódex és Szállítási információ szerves részét képezi ennek, és kifejezetten egyetért azzal, hogy ugyanaz a megfogalmazás érvényes és hatályos a megrendelés leadásának pillanatában.


A vásárló tudomásul veszi, hogy a 
WRCáltal forgalmazott, és a WRC-tól történő termék vásárlás során a vásárló nem jogosult a WRC szerződéses partnerei által vagy a WRC által bejegyzett védjegyek, kereskedelmi nevek, céglogók stb. használatára, hacsak egy egyedi megállapodásban egyes konkrét esetekre vonatkozólag nem történt megállapodás. 


Ha elfogadja a termékeket és/vagy szolgáltatásokat, a vásárló számlát kap, ami tartalmazza az alap megállapodás részleteit. 


Az RCVILAG kijelenti és garantálja, hogy:

 • A vásárlónak köteles kifizetni a vételárat, mielőtt átvenné a megrendelt termékeket az RCVILAG-tól vagy előre fizet vagy hasonló fizetési móddal teljesíti a fizetést a különleges szolgáltatásokért, ha ugyanaz az RCVILAG által fel van kínálva, és az a vásárló által kérve lett. 
 • Az RCVILAG által működtetett webáruházban található termékek és a szolgáltatások árai mellett fel van tüntetve, ha az összeg tartalmazza vagy nem tartalmazza az ÁFÁ-t az összes törvényben maghatározott költséggel együtt (ha van ilyen). A szállítási költség azonban változhat, ami függhet a kiválasztott szállítási módtól, a szállítmányozótól és a fizetési módtól. 
 • A fogyasztó köteles arányosan megfizetni a szerződés visszavonásáig felhasznált szolgáltatások árát. 
 • A megrendelés módjától függetlenül, a személyesen, üzletünkben történő áruátvétel nem minősül távollévők között megkötött szerződésnek, tekintettel arra, hogy a vásárlónak módja van a termék megvizsgálására, kipróbálására
 • A szerződések (illetőleg a számlák) elektronikus archívumban kerülnek mentésre, amihez minden RCVILAG felhasználónak lehetősége van a saját fiókján keresztül hozzáférni.  
 • Az ÁSZF példányát a vásárlók a megrendelés visszaigazolás mellékleteként kapnak a megadott e-mail címre.
 • A vásárló tudomásul veszi, hogy garanciális reklamációért, a termékeket Szlovákiába kell visszaküldenie a vásárlónak. 

 

II. Adásvételi szerződés


1. 
Adásvételi szerződés megkötése


Ha a 
vásárló fogyasztó, az adásvételi szerződés javaslatának minősül az RCVILAG által kínált áruk feltüntetésé az RCVILAG weboldalon. Az adásvételi szerződés megkötése akkor keletkezik, mikor a vásárló elküldi a megrendelés és az RCVILAG ezt igazolva elfogadja. Ezt az igazolást az RCVILAG késedelem nélkül megerősíti egy tájékoztató e-mailben a vásárlóval megadott e-mail címre, viszont a megerősítés a szerződés létrehozását nem befolyásolja. Az ÁSZF és Reklamációs kódex példányát a vásárlók a megrendelés visszaigazolás mellékleteként kapnak a megadott e-mail címre. A képződő szerződést (beleértve a megállapodott árat) lehet módosítani vagy törölni csak a felek közös megállapodása alapján vagy jogi okok miatt. A kivételek ez eljárásból a VI. Megrendelések részben található.


Ha a vásárló vállalkozó, az adásvételi szerződés javaslatának minősül az vállalkozó által elküldött termékrendelés és maga az adásvételi szerződés megkötése érvényesnek minősül az RCVILAG által visszaigazolt kötelező érvényű jóváhagyás időpontjába. Az esetleges hibás adatátvitelér az eladó nem felelős. A szerződés magyar nyelven lehet megkötni.
 


A vásárló megváltoztathatja a kosárba tett termékeket, valamint a kiválasztott szállítási és fizetési módokat (például: leellenőrizheti, a megrendelés állapotát mielőtt leadná a megrendelést). A vételi szerződés akkor köttetik meg, amikor a vásárló (kiválasztotta a szállítási és fizetési módokat) leadja a megrendelést, és a megrendelést az RCVILAG befogadta, és az RCVILAG az nem vállal felelősséget az adatátvitel során bekövetkezett esetleges hibákért vagy tévedésekért (ha van ilyen). A vásárlót a webáruház informálja a megkötött megállapodásról egy megerősítő emailben, amit RCVILAG a vásárló által megadott emailcímre küld el. 


A megkötött megállapodás archiválásra kerül az eladó által legalább öt évre, minden esetre nem kevesebb időre, mint ahogy a vonatkozó törvény előírja. A teljesítés szempontjából archivált megállapodás további olyan harmadik fél számára nem elérhető, amely ne lenne érintett. A megállapodás megkötésének technikai lépéseiről szóló információk, és a megállapodás megkötésének folyamata érthetően le van írva az Általános Üzleti Feltételek részben. 

 


2. 
Megállapodás


A. Teljesítés


A vásárló megállapodást köt azzal, hogy elfogadja az RCVILAG által működtetett webáruházban megjelenő ajánlatot, arra vonatkozólag, hogy megállapodást kössön, és különösen úgy, hogy a kívánt terméket (áruk, szolgáltatások, digitális tartalom) a kosárba teszi vagy a "Vásároljon most" szolgáltatást használja (csak regisztrált felhasználok részére). A vásárló megállapodást köthet az RCVILAG vevőszolgálat munkatársának segítségével telefonon vagy emailen keresztül.  


A megerősítő emailben a webáruház csatolmányban elküldi az RCVILAG Általános Üzleti Feltételeit és a Reklamációs Kódexet. Hacsak az Általános Üzleti Feltételek másképp nem rendelkeznek, a megkötött megállapodást (beleértve az elfogadott árat) csak a felek közös megállapodása vagy a törvényi előírás tekintetében lehet módosítani vagy megszüntetni. 


B. Szállítás


A vásárlási megállapodásban az RCVILAG vállalja, hogy kiszállítja a terméket a vásárlónak, biztosítja a digitális tartalmat/licencet a vásárlónak, és lehetővé teszi a vásárlónak, hogy megszerezze a jogosultságot/licencet a termék/digitális tartalomhoz, ami megvásárlásra került a vásárlási megállapodásban; és a vásárló vállalja, hogy megkapja a termék/digitális tartalmat az RCVILAG-tól, és kifizeti a vételárat. 


Az RCVILAG fenntartja a termékek tulajdonlásának birtoklását, a vásárló csak azután szerezi meg a termék jogosultságát, miután a teljes vételárat egészben kifizette. Ugyanez vonatkozik szükséges módosításokkal a megvásárolt licencekre és szolgáltatásokra. 


Az RCVILAG szállítja a termékeket a megfelelő és hozzá tartozó dokumentációval, és lehetővé teszi, hogy a vásárló megszerezze a termék/licenc jogosultságát a szerződésnek megfelelően.


Az RCVILAG kötelezettségének eleget tesz, és a vásárlónak kiszállítja a terméket és lehetővé teszi a vásárló számára, hogy a vásárló megtekintse és megvizsgálja a terméket a teljesítés helyén, és a vásárlót erről időben értesítse.


Az RCVILAG által a vásárló (vállalkozó) részére kiszállítandó termékeket az RCVILAG az első szállítmányozó vállalat részére átadja, és a vásárló jogainak érvényesítésére a szállítmányozó vállalattal szállítási megállapodást köt.  


A vásárlók-fogyasztók által kijelölt termékek, amiket az RCVILAG szállít ki; a szállítás csak azután történik meg, miután az RCVILAG a megjelölt termékeket a szállítmányozó vállalattól átveszi. 


Ha több tétel került kiszállításra, mint amennyi a megállapodásban szerepelt, akkor a vásárlási megállapodásban meghatározott kiszállítandó tételek száma tekintendő érvényesnek; kivéve, ha a vásárló indokolatlan késedelem nélkül visszautasítja ezeket a tételeket. 


Az RCVILAG kiszállítja a vásárlónak a megvásárolt terméket a megállapodásban szereplő mennyiségben, minőségben és dizájnban. 


Ha másképp nem történik megállapodás, akkor az RCVILAG a vonatkozó saját szabályzata szerint csomagolja be a terméket; ha nincs erre vonatkozólag RCVILAG megállapodás, akkor a kérdéses termék úgy kerül becsomagolásra, hogy a termék megkapja a megfelelő védelmet és megőrzést. Ugyanez vonatkozik a kiszállítandó termékekre. 


Annak érdekében, hogy az RCVILAG minimalizálja a károkat és zökkenőmentes ellátás biztosítson az RCVILAG fent tartja a jogot, hogy kiszállítsa az árut a vevőnek, aki egy rendelésben és / vagy egy nap folyamán megrendelt árut, amelyek összértéke meghaladja a 309 220,00 HUF ÁFA-val, csak miután a teljes vételár kifizetésére került a sor.


A vállalkozó vásárló ezennel kifejezetten hozzájárul, hogy a megvásárolt áruhoz nem szükséges mellékelni a használati utasítását magyar nyelvben.


Azon digitális tartalmak használatával kapcsolatban (beleértve a szoftver, PC, játékkonzol stb.), amik az RCVILAG kerültek megvásárlásra, a vásárlónak meg kell felelnie a jelen előírt kötelezettségeknek és az adott termékre vonatkozó szerzői jogoknak és a termék specifikus licencfeltételeinek (pl.: EULA). Ha a vásárló nem tesz eleget a hibákra vonatkozó kötelezettségének, akkor büntetőjogi következményekkel is számolhat. 


A digitális tartalom vásárlói, akik csak természetes személyek, (csak magánszemélyek lehetnek) kizárólag csak személyes használatra és egyéb nem gazdasági vagy üzleti haszonszerzési célra, akár közvetetten vagy közvetlenül, jogosult használni a digitális tartalmat, kivéve, ha a licenc feltételei erről másként nem döntenek. A vásárló nem jogosult, hogy másolja, vagy más módon reprodukálja, további másolatokat készítsen, és másként kezelje a megvásárolt digitális tartalmat a szerzői joggal más jogi szabályozással vagy a licenc használati feltételekben meghatározottakkal ellentétben. A digitális tartalomhoz való hozzáférés megtagadható vagy a licenc használat deaktiválható, ha a digitális tartalom illegális tevékenység eredményeként került a felhasználó birtokába. 


Az Általános üzleti feltételek rendelkezései használandók az RCVILAG által a Vásárló részére biztosított digitális tartalom, mint ajándékkal kapcsolatban is.

 


III. Biztonság és a személyes adatok védelme 


Az eladó kijelenti és szavatolja, hogy minden személyes adatot bizalmas adatként kezel, és mint ilyet csak a vásárlóval történő megállapodás megkötéséhez és teljesítéséhez, és az eladó saját marketing tevékenységéhez használ fel (beleértve az eladó és annak szerződéses partnereivel közösen végrehajtott marketing tevékenységeket).  


A személyes adatok nem kerülnek közzétételre vagy harmadik fél részére történő kiadásra, ez alól kivételt képeznek azok az esetek, amikor ez a közzététel szükséges a megrendelt termékek disztribúciójához és a fizetés lebonyolításához (név, számlaszám, szállítási cím) vagy speciális marketing célokra. A személyes adatok kezelése során a vásárló az entitás jogainak megkárosítása nélkül feltárja a személyes adatait, nevezetesen az emberi méltósághoz való jog, és a privát és magánélet védelmének illetéktelen beavatkozástól történő védelme - amely the right to human dignity, and cares for the protection of the private and personal life of the same from unauthorised intervention. A személyes adatoknak a vásárló által történő önkéntes felfedése a megrendelés leadásának és marketing céljából történik; az adatok gyűjtése, feldolgozása és tárolása az érvényben lévő jogszabályokra való tekintettel történik 
legfőként, a Szlovák Köztársaság Személyes Adatokat Védő Tt. 122/2013. számú törvényének az érvényes és hatályos szövege. Ez különösen a nevét, címét, születési dátumát, és / vagy személyi azonosító számát, telefonszámát, e-mail címét, aláírását vagy biometrikus aláírásátt illeti. A vásárló hozzájárul, hogy a szóban forgó megállapodás teljesítéséhez és az eladó részére történő marketing célokra az eladó összegyűjti és feldolgozza a nyilvánosságra hozott adatokat (telemarketing, szöveges üzenet és marketing információ az eladó vagy a harmadik fél által közvetlenül terjesztve); a hozzájárulás megadása addig történik meg, amíg írásban a visszavonásról máskülönben értesítést küldenek a WRC  s.r.o., IČ 48156035 részére, az alábbi címre: Bajkálska 9 Bratislava 831 04vagy a visszavonás tényét elektronikus űrlapon keresztül küldik el, nevezetesen ezt a kapcsolati űrlapot használva itt. 


A személyes adatok védelmére vonatkozó feltételek és körülmények elérhetőek, és itt kerülnek részletezésre, és a vásárló személyes adatai a vásárló hozzájárulásától függenek.  


Azok a vásárlók, akik reklamációt adnak le az RCVILAG-nál, meg kell adniuk a teljes nevüket, címüket, telefonszámukat és aláírásukat (digitális aláírás), és ezen közzétett személyes adatok kizárólag a reklamáció feldolgozásának céljából használhatóak fel, a 
Tt. 122/2013. számú törvényének megfelelően. 


A Vásárlók jogosultak a személyes adataik hozzáféréséhez, és lehetőségük van azokat szerkeszteni, a hibákra vonatkozólag magyarázatot és tájékoztatást kérni, továbbá ehhez tartozóan további vonatkozó jogok gyakorlásához. 


A személyes adatok megszerzésével és feldolgozásával egyetértésben, az RCVILAG a 95/46/EK irányelvnek megfelelően (Cookie Directive) sütiket használ, annak érdekében, hogy a vonatkozó információs szolgáltatások nyújtása könnyebbé válhasson, amellyel az RCVILAG arról gondoskodik, hogy a felhasználók tisztában vannak az adatok és információk eltárolásáról a végső készüléken. A sütik használatának feltételei elérhetőek itt. A felhasználók megakadályozhatják a sütik tárolását a végső készüléken úgy például, hogy anonim böngészőt használnak. 


Annak érdekében, hogy megakadályozza a bűnözést és minimalizálja a károkat, az RCVILAG fenntartja a jogot, hogy a vásárló által leadott olyan megrendelést, ami blokkolt IP-címről érkezett egy feketelistára vezesse fel. A vásárló, ha a megrendelés leadásával kapcsolatban problémába ütközik, akkor a kitöltött és elküldött kapcsolati űrlapon keresztül vagy a telefonos vevőszolgálaton keresztül kapcsolatba léphet az RCVILAG -al.


RCVILAG
 fenntartja a jogot, az aktív webalkalmazások felhasználók anonimizált adatokat gyűjtésére és felhasználására a jobb minőségű szolgáltatás érdekében.

 


IV. 
Munkaórák


Rendelések az interneten vagy a személyi eladó segítségével:


Az RCVILAG webáruházban leadott megrendeléseket a nap 8 órájában fogadjuk, 

Hétfőtől – Péntekig: 9:00 - 17:00-ig.

Nyitvatartás: 


RCvilag BRATISLAVA (Vajnorská 7) – Hétfőtől – Péntekig : 9:00 - 17:00


Telefonos ügyfélszolgálat: 
Hétfőtől – Péntekig : 9:00 - 17:00


Abban az esetben, ha az információs rendszerek meghibásodásakor vagy vis major helyzet esetén az RCVILAG semmilyen felelősséget nem vállal azokra a munkaórákra, amikben az RCVILAG nem volt elérhető. 


A nyitvatartási változásról a munkaszüneti napokon az ügyfelek tájékoztatva lesznek az RCvilag honlapján.


V. 
Árak


Az árak szerződéses árak. Az online webáruházban feltüntetett árak mindig naprakészek és érvényesek. Az egyes termékekhez feltüntetett árak a végső árak, az ÁFÁ-t és egyéb adókat és illetékeket (ha van ilyen) tartalmazzák, ami a fogyasztó által a szóban forgó termékre vonatkozólag megfizetendő (ami nem tartalmazza a szállítási díjat, a begyűjtési díjat, az esetleges távolsági kommunikáció díját ami nem kerül a Kosárban feltüntetésre. 


Az akciós árak addig érvényesek, ameddig a készlet tart (a szóban forgó termékek száma fel van tüntetve a speciális akciós árra vonatkozólag) vagy korlátozott ideig. 


Az "eredeti ár" a szóban forgó termékek/szolgáltatások/licencek árára utal, ami eredetileg az RCVILAG e-shop vagy a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár, és ami nem tartalmazza a bónuszokat, promóciókat, különleges ajánlatokat vagy egyéb kedvezményeket. Ez mindig meg fog jelenni az eladási ár mellett, amely így jobban tükrözi a termék piaci árszintjét.  


A vásárló tudomásul veszi, hogy az RCVILAG és a vásárló nem szükségszerűen feltétlenül lép megállapodásra, különösen, ha a vásárló által megrendelt termékek az RCVILAG belső rendszerének hibájából (ami hibáról az RCVILAG a vásárlót tájékoztatja) hibásan jelennek meg a honlapon. 


Az RCVILAG fenntartja a jogot, hogy semmisé tegye a vásárlási megállapodást abban az esetben, ha a személyes adatokkal, fizetéshez használt kártyának az adataival stb. visszaéltek; vagy adminisztrációs szerv vagy bírósági szerv beavatkozására hivatkozva, amiről a vásárlót az RCVILAG tájékoztatja. A vásárló tudomásul veszi, hogy a vételár nem léphet érvénybe a fent említett esetekben. 


A Vásárló tudomásul veszi, hogy az említett esetekben az adásvételi szerződés nem léphet érvénybe.


VI. 
Megrendelések


A vásárlónak lehetősége van árra, hogy a megrendelés ellőt megismerkedjen az áru teljes árával – áfát és minden egyéb díjakat (PHE stb) beleértve, valamint megismerkedjen a tényekkel, hogy meddig tart az ajánlat vagy az ár érvényessége. 
Az ár fel van tüntetve a megrendelésben, és a megrendelés megerősítésének szöveges üzenetében.


a. Az RCVILAG által működtetett e-shopon keresztül (e-shop); vagy
b. emailben, amit az rcvilag@rcvilag.hu email címre kell elküldeni.


Az RCVILAG azt javasolja, hogy a webáruházban történő megrendelés leadásakor a vásárló jelentkezzen be a regisztrált felhasználói fiókjába. A nyilvános hozzáféréssel történő bejelentkezéskor az RCVILAG azt javasolja a Vásárlónak, hogy a megrendelés leadása után jelentkezzen ki az RCVILAG fiókjából. 


A Vásárlónak elküldött emailben található meg a pontos kiszállítási időre vonatkozó információ. A szállítási idő és a költségek a Vásárló által kiválasztott opcióktól függ, amelyek a megrendelés leadásának a további lépésében található meg. 


VII. Elállás


1. Fogyasztó


A vásárlók-fogyasztók 14 napon belül a következő időpontoktól számítva jogosultak a szerződéstől történő elállásra (kivéve, ha a felek nem rendelkeznek másként). Az első mondatban meghatározott időtartam a megállapodás végrehajtásától kezdődik, ez a nap kezdődhet: 

 1. a termékek átvételétől (vásárlási szerződés);
 2. az utolsó kiszállítás átvételétől (többféle termék vásárlási szerződései / többféle alkatrész kiszállítása); vagy
 3. az első kiszállítástól számítva (folyamatos teljesítésű szerződés); és akkor,


ha írásban küld egy értesítést a szerződéstől történő elállásról az RCVILAG központi irodájának vagy kitölti az RCVILAG web áruházban található 
ITT. 
 


A fogyasztók elállhatnak a szerződéstől, ha írásban küldenek egy elállási nyilatkozatot a következő címre: 


RCSVET
Vajnorská 7, 831 04 Bratislava SLOVENSKO


Ha a fogyasztó felmondja a megállapodást, a fogyasztó az RCVILAG által kiszállított termékeket az RCVILAG részére a saját költségén késedelem nélkül visszaküldeni köteles a megállapodás felmondásától számított 14 napon belül.


A termékeket teljes egészében, sértetlenül, tisztán, az eredeti csomagolásában (ha lehetséges), és olyan állapotban és értékben, amilyenben a vásárló a terméket megkapta, vissza kell küldeni, a kiszállított tartozékokkal, alkatrészekkel és teljes dokumentációval együtt. Ha a visszaküldendő termékhez bármilyen üzemanyagtartály is tartozik, akkor azt üresen kell visszaküldeni. 


A fogyasztási cikkekre vonatkozó vásárlási megállapodásokat (kozmetikai cikkek, drogériai cikkek stb.) csak akkor lehet felmondani, ha a szóban forgó fogyasztási cikkek sértetlenek, nem voltak használva és az eredeti csomagolásban vannak. 


Ha a fogyasztó úgy dönt, hogy az adott időszakban felmondja a megállapodást, az RCVILAG részére az RCVILAG címére a termékeket vissza kell küldenie egy kisérőlevéllel együtt (nem szükséges), amiben a megállapodás felmondásának az okát fejti ki, továbbá a vásárlási dokumentum számát és a bankszámlaszámát adja meg. Ezen információk birtokában tudjuk a leggyorsabban feldolgozni a szerződés felmondását.     


A vásárlók felelősséggel tartoznak az RCVILAG-nak, ha a termékek értékében értékcsökkenés következik be, ami a termékek természetétől és jellemzőitől eltérő kezeléséből származik. 


A fogyasztó ha eláll a megállapodástól, akkor a megállapodásban kifizetett teljes összeg indokolatlan késedelem nélkül visszatérítésre kerül az RCVILAG által, a megállapodás visszavonásától számított 14 napon belül, és a megállapodásban szereplő fizetési móddal. 


A fogyasztó ha eláll a megállapodástól, szintén teljes pénzvisszatérítésben részesül abban az esetben, ha a termékek visszakerültek az RCVILAG vagy ha a fogyasztó bebizonyítja, hogy a termékek az RCVILAG részére vissza lettek küldve. 


Ha a fogyasztók elismerik azt, hogy a termékek mellett ajándékok is kiszállításra kerültek, az RCVILAG és a vásárló adományozási megállapodást kötnek azzal a feltétellel, hogy ilyen adományozási megállapodás addig érvényes, amíg a vásárló él ezzel a jogával, és 14 napon belül eláll a megállapodástól, és a vásárló a szóban forgó terméket minden hozzátartozó kiegészítővel és az ajándékkal együtt visszaküldi; ha ezek nem kerülnek visszaküldésre, akkor ezt jogalap nélküli gazdagodásként kell kezelni, és aszerint eljárni. Ha a jogalap nélküli gazdagodásból származó szerzett nyereség nem kerül visszaküldésre; az RCVILAG pénzbeli kártérítési reklamációt megtételére jogosult a szokásos ár összegében. 


Ha a szóban forgó termék nem küldhető vissza abban az állapotban, amiben a vásárló megkapta a terméket, akkor a megállapodástól nem lehet elállni vagy új termék kiszállítása nem igényelhető. Ez nem vonatkozik a következő esetekre: 

 1. A termék hibaellenőrzése során a termék állapota megváltozott. 
 2. A termék hibás termékként történő definíciója előtt a vásárló használta a terméket. 
 3. A terméket nem lehet visszaküldeni az eredeti állapotában, mert a vásárlón kívül álló okok miatt (szándékos cselekmény vagy gondatlanság miatt) a termék nincs eredeti állapotában. VAGY
 4. A terméket a vásárló azelőtt eladta, hogy a terméket hibásnak találták volna, a terméket a vásárló elfogyasztotta, elhasználta vagy a vevő által a termék rendes használata módosult. Ha a termék csak egy része került felhasználásra, elfogyasztásra vagy módosításra, a vásárló köteles mindent visszaküldeni, ami visszaküldhető, és köteles kompenzálni az RCVILAG-ot a termék használatából származó haszon összegéig.


Ha a vásárló elmulasztja a hiba időben történő bejelentését, még nem jogosult a megállapodástól történő elállásra. 


A fogyasztó nem állhat el a szerződéstől az alábbi esetekben: 

 1.        A felmondási idő lejárta előtt, a fogyasztó kifejezett hozzájárulásával az RCVILAG által nyújtott szolgáltatásra vonatkozólag;
 2.        Ha a leszállított vagy ajánlott termékek / szolgáltatások ára a pénzügyi piac lehetséges diviációja miatt változott, és arra az RCVILAG nincs hatással, ami az esetleges felmondási időn belül keletkezne; 
 3.        A követelményeknek / a fogyasztó igényeinek megfelelően a termékek kiszállításakor; Ha olyan termekről van szó, amely a fogyasztó egyedi követelmények szerint készült, olyan méretekkel, vagy kialakítással, amely kifejezetten a fogyasztó megrendelésére szabott,
 4.        A gyorsan mozgó fogyasztási cikkek kiszállításakor / a termékek visszafordíthatatlanul összekeveredtek más termékekkel a kiszállítás után;
 5.        A gyors károsodású vagy elpusztítású cikkek esetében;
 6.         Ha a fogyasztó kérésére a fogyasztó által vásárolt termék javításának vagy karbantartásának elvégzése  a fogyasztó által kiválasztott helyen történik meg (kivéve a kért javításoktól eltérő javítások / kért alkatrészek kiszállításától eltérő szállítások);
 7.        Ha vételár megegyezés ugyan abban az időben született mikor szerződés megkötés, miközben a  szállításra leghamarabb 30 nap eltelte után kerülhet sor és az árak a piac ingadozástól függnek, és  az RCVILAG ezt nem befolyásolhatja,
 8.        Lepecsételt csomagok szállításának esetében, amikor a fogyasztó eltávolítja a pecsétet, ebben az esetben a termékeket egészségügyi okból kifolyólag nem lehet visszaküldeni;
 9.          Hangfelvételek / videófelvételek / PC programok esetében, mert ezeknél a termékeknél az eredeti csomagolás a felbontás után sérülni fog; 
 10.          Újságok, folyóiratok és magazinok esetében;
 11.        Egy vállalkozó által egy meghatározott időszakon belül nyújtott közlekedéssel kapcsolatos vagy szabadidős szolgáltatás; és
 12.          
  Digitális tartalom kézbesítése (fizikai hordozón kívül egyéb módon szállított; a fogyasztó előzetes és kifejezett hozzájárulásával; a felmondási idő lejárta előtt, amikor is az RCVILAG kihangsúlyozza, hogy az online tartalom szállítása nem visszavonható).


A fogyasztó tudomásul veszi, hogy a szerződéstől való elállás esetén, viseli az áru visszatérítés költségeit, abban az esetben is, ha a távollévők között kötött szerződésben olyan termékről van szó, amelyet természetüknél fogva nem lehet visszaküldeni postán. Ha a fenti feltételek mindegyik pontjába teljesítve vannak a Vásárló jogosult azok az összegek visszatérítésére, amelyek a megvásárolt termék visszatérítését illették. A Vásárlónak az elállás időpontjától számítva 14 napon belül vissza lesz terítve az összeg a megadott bankszámlájára. Ha nincs megadva számla szám, az összeg azonos időszakban automatikusan készen áll a további áruvételre vagy készpénz átvételre az eredeti jóváírás bemutatásával, amely indokolatlan késedelem nélkül az elállás után el lesz küldve a Vásárló által megadott címre.


A termékek visszaküldésének felmerülő költségeit (szerződés visszavonása) / a termékek visszaküldésének a normál postai szállítástól különböző visszaszállítását és annak költségét, ha a termék természete megköveteli azt (a visszavont szerződés nem az üzletkötés helyszínén került megtárgyalásra) a fogyasztó állja. A fogyasztó köteles arányosan megfizetni a szerződés visszavonásáig felhasznált szolgáltatások árát. 


2. Vállalkozó

Ha a Vásárló Vállalkozó, a Vásárlónak felajánlható ”másodlagos” szerződés elállás a visszaküldött áru állapotától függően, az elveszett garancia és a jelenlegi arától függően. Az áruk állapotát a RCVILAG értékeli. Ha nem jön létre mindkét fél számár elfogadható megegyezés, az szóban forgó cikket a Vállalkozó visszatéríti az Eladó rovására. Az Eladó jogosult felszámítani a vásárlónak esetlegesen felmerülő többletköltséget.

A jóváírás kiadásakor a Vásárlótól (úgy Fogyasztó, mint Vállalkozó) személyi igazolvány kérvényezhető, hogy a Vásárlótól a tulajdonjogai meg legyenek védve. A személyi igazolvány azonosításával a Vásárló egyetért a személyes adatok feldolgozásával – II pont (a személyes adatok védelmére vonatkozó Tt. 122/2013 számú törvény értelmében).


A Vásárló jogait védő érdekében, ha a Vásárló jogi személy, és a jóváírás által kérvényez visszatérítést közvetlenül a boltba, a megfelelő összeg kifizetése csak a jogi személlyel felhatalmazott személyeknek kifizethető, azaz bejegyzett szervezetnek, olyan személynek, aki hivatalosan minősített meghatalmazással bizonyította magát, vagy olyan személynek, aki mint „rendszergazda” szerepel az RCVILAG honlapon feltüntetett Vásárló profiljában.


VIII.  Fizetési módok


Az RCVLAG a következő fizetési módokat fogadja el:


a.    Készpénzes fizetés 1 542 750 HUF-ig (áruátvétel 
az eladó átvételi pontokon),


b.    Előre utalás,


c.    Bankkártyás fizetés fizető terminálon keresztül az áruátvétel idején az eladó átvételi pontokon 


d.    Bankkártyás fizetés a bank internetes felületén (on-line fizetés), miközben az érintett releváns Bank automatikusan megjegyzik a vásárló által megadott bankkártya adatokat a jövőbeli fizetések érdekébe 
(ez az opció a Vásárló által megszüntethető a vásárló saját "RCVILAG fiókjában" / "személyes adatok" menüpontban);


e.    
Utánvét – készpénzes fizetés (a csomag kézhezvételekor készpénzben fizet a futárnak)


f.     Számlafizetés futamidővel (csak abban az esetben, ha megfelel a kredit feltételei nyújtásának),


g.    Partner cégi bank kártyás fizetés (részletfizetést nyújtó)


Amíg a megrendelés nem kerül teljes kifizetésre, és a kifizetés nem érkezik meg az RCVILAG-hoz, a termékek az RCVILAG tulajdonában maradnak. A megrendelés kézhezvételekor száll a vásárlóra a sérülés kockázatának átvállalása.


Amint egy megrendelés le lett adva, a vásárló nem módosíthatja a számlázási adatokat. 

 


IX. Szállítási feltételek1. Szállítási módok


Az eladó rendelkezik, vagy közvetíti az alábbi szállítási módszerek:

 • személyes átvétel üzletben,
 • szállítási szolgáltatás,
 • kiszállítás futárral,
 • házhozszállítás.


Az RCVILAG kiszállítja a termékeket akár a szállítmányozó vállalattal együttműködve vagy elektronikus úton (digitális tartalom). 


Vis major vagy az információs rendszerben beálló zavar esetén, az RCVILAG nem vállal felelősséget a késedelmes áruszállításért. 


A felkínált lehetőségekkel kapcsolatban, korszerű feltételek, körülmények és árak állnak rendelkezésre a www.RCVILAG.hu webáruházban.


Amikor a kiszállítás helye szerint és Szlovákiában munkaszüneti nap van, a termékek kiszállítása korlátozottan történik. 


2. Egyéb 


Ha a vásárló a vásárlás pillanatában ÁFA befizető vásárló-jogi személy, és a termékek 0%-os Áfával kerültek megvásárlásra, akkor a vásárlás csak a szóban forgó jogi személy irányító testületéhez vagy a benyújtott és hitelesített meghatalmazásban szereplő meghatalmazott személy részére kerül kiszállításra/kiadásra. Ha a vásárló a vásárlás pillanatában ÁFA befizető vásárló-szabadúszó, akkor a kiszállítás/kiadás a szóban forgó vásárló-szabadúszó részére csak a személyazonosító okmány (személyi igazolvány vagy útlevél) ellenében történik meg. 


Amikor a vásárló
, amely vállalkozó (a vásárlónak, amely fogyasztó a további eljárás javasolt), megkapja a termékeket a szállítmányozó vállalattól, a vásárló - a szállítmányozó vállalat képviselőjével együtt - alaposan és megfelelően megvizsgálja a kézbesítést (nevezetesen a csomagok számát, a logós csomagolószalag sértetlenségét, és a sértetlen csomagolást) és a mellékelt szállítási jegyzetet. A vásárló a vásárlási megállapodás ellenére elutasíthatja a kiszállított csomag átvételét, például ha a vásárló hivatkozik a hiányos vagy a sérült szállításra. Ha a szállítmányozó vállalat által kiszállításra került sérült kiszállítást a vásárló elfogadja, a vásárlónak a szállítmányozó vállalat szállítási jegyzetében meg kell adnia a sérülés leírását. 


A hiányos vagy sérült szállításokat azonnal be kell jelenteni emailben az rcvilag@rcvilag.
hu, emailcímre, és a szállítmányozó vállalat képviselőjével a kárbejelentő lapon meg kell adni és be kell jelenteni a sérülés leírását, és azt faxon, emailben vagy postán keresztül késedelem nélkül elküldeni az RCVILAG részére. Bármilyen a hiányos szállításra vagy sérült csomagolásra vonatkozó reklamáció nem korlátozza a vásárló garanciális reklamációra vonatkozó jogát; de a reklamációk lehetővé teszik az RCVILAG számára, hogy bizonyítsa azt, hogy a reklamációk nincsenek konfliktusban a vásárlási megállapodással. 


3. Nyereményjáték és nyeremény felvétel határideje


A játékban résztvevők vállalják, hogy nyertesség esetén jogosultságukat megfelelően igazolják, és együttműködnek a Szervezővel annak érdekében, hogy a nyeremények átadása az értesítést követően 30 naptári napon belül megtörténjen. Amennyiben a nyertes Játékos a nyereményét ezen határidőn belül nem venné át, úgy nyereménye elveszik.


A nyeremény másra át nem ruházható és pénzre nem váltható. 

 


X. GaranciaA garancia feltételeit és körülményeit az RCVILAG Reklamációs Kódexe és a vonatkozó törvények szabályozzák. Általában a garancia tanúsítvány helyébe a vásárlási bizonylat kerül. Panaszkezelési szabályzat
.

 


XI. Záró rendelkezések Az RCVILAG és a Vásárló közötti bármilyen vitás kérdést a felek bíróságon kívül egy Alternatív Vitarendező vagy Online Vitarendező (ADR / ODR) eljárás keretén belül tudják rendezni. Ebben az esetben a Vásárló kapcsolatba léphet az ODR entitással.
 Az alternatív vitarendezésre vonatkozó további információk megtalálhatóak itt
Az RCVILAG azt ajánlja a Vásárlónak, hogy helyzet megoldásában először lépjen 
 kapcsolatba az RCVILAG-al.


Jelen Általános Üzleti Feltételek és Körülmények itt lépnek hatályba és válnak érvényessé 2016.03.18-tól
 számítva, hatályon kívül helyezve a korábbi verziókat.


A megállapodás angol nyelven jön létre. Ha a megállapodást másik nyelvre kell lefordítani, és a két változat között ellentmondás alakul ki, akkor a két változat közül az angol nyelvű változat az érvényes. 
Az RCVILAG fenntartja magának a jogot, hogy a Felhasználási feltételeket előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.

 


Reklamáció és az RC modellek szervizelése
1. Érdekelne a modellem szervizelése, hogyan kell eljárnom?

Minden általunk kínált modellt meg tudunk javítani. Az nem feltétel, hogy nálunk vásárolta-e meg, csak az, hogy be tudjuk-e hozzá szerezni a szükséges pótalkatrészeket.


Ha egy modellt szeretne hozzánk küldeni a szervízbe, először vegye fel az ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot az rcvilag@rcvilag.hu e-mail címen és küldje el, hogy milyen modellt szeretne javíttatni (gyártó, típus), valamint azt is, hogy milyen hibáról van szó. Ha olyan specifikusabb hibáról van szó, amelyet nehéz lenne leírni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy küldjön róla videót (itt megerősítjük, hogy el tudjuk-e a javítást végezni).


Miután visszaigazoltuk, hogy a modell javításra kerülhet, csomagolja be a modellt, töltse ki a szervíz / reklamációs űrlapot, amelyet a csomagban a modellhez mellékelve elküld hozzánk (ez a lépés azért fontos, hogy a csomag átvétele után egyértelmű legyen, hogy kihez tartozik a modell és mi a hibája). 


A szervíz / reklamációs űrlapot kérje az ügyfélszolgálatunktól mailben, vagy telefonon.


Elektronikai meghibásodás esetén mindig csomagolja a modellhez az irányítót és egy akkumulátort is. A modellt mindig annak a boltnak a címére küldje, ahol a szervíz található. Ez a cím a következő:


RCSVET.sk

Vajnorská 7

831 04 Bratislava

Slovensko


Ha személyesen hozza el a modellt a szervizünkbe, itt közvetlenül meg tudjuk beszélni a modell javításának részleteit (magyar/szlovák/cseh/angol/német nyelven).


Továbbá lehetőség van a szervízben egyedi módosításokra, különböző modellek tuningolására, akkupackok, vagy vezetékek/csatlakozók gyártására - egyedi forrasztásra, lítium akkumulátorok cseréjére különböző készülékekben (az ilyen specifikus javításokhoz előzetesen vegye fel a kapcsolatot a szervízzel e-mailben, vagy telefonon).


Az alacsony árkategóriájú RC játékok többsége, melyek az átlagos kereskedelmi hálózatokból származnak, nem javíthatóak (mivel a játékgyártók nem kínálnak pótalkatrészeket, vagy egyéb szerviztámogatást). Az ilyen jellegű javítások csak akkor érik meg, ha a játéknak pl. nosztalgikus értéke van (viszont ezen esetekben a javítások gyakran meghaladják egy új játék árát).


Az Ön modelljéről egy tapasztalt szakember gondoskodik majd, aki szinte az egész életében modellekkel dolgozott, ráadásul professzionális szinten.


A javítás befejezte után SMS-ben/e-mailben értesítjük Önt - az üzletben történő átvételkor, esetleg telefonon, mielőtt a modellt elküldenénk a futárral (megállapodástól függően).


2. Hogyan kell eljárnom a reklamációval kapcsolatban?

Ha reklamációt szeretne küldeni, a lenti lépéseket követve járjon el: 

1. Töltse ki az általunk küldött reklamációs űrlapot, megadva benne a bankszámlája számát, amelyre max. 30 napon belül visszautaljuk az adott termék árát (adott esettől függően).


2. Küldje vissza a terméket, mellékelve a csomagban a kitöltött reklamációs űrlapot, valamint a számla másolatát. 


A modell elektronikus meghibásodása esetén kérjük mellékelje a vezérlőt és az akkumulátort is (az akkumulátor élettartamával kapcsolatos probléma esetén a töltőt is). A reklamáció befejezte után SMS-ben/e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot (ha az eset úgy kívánja) és visszaküldjük Önnek.


Ha ingyenesen szeretné visszaküldeni a csomagot, 
vigye az Önhöz legközelebbi Packeta átvevőhelyres adja át a következő kód megadásával: 95425115.


Ezután kézhez kap egy igazolást a csomag átadásáról. NE FIZESSEN SEMMIT!

A kapott igazoláson szereplő, Z-vel kezdődő sorszám segítségével követni tudja a csomag helyzetét a Packeta csomagkövetés funkciójával. 


A Ha pedig nem felel meg Önnek egyik átvevőhely sem, a csomagot elküldheti saját költségre postán is, méghozzá a következő címre:

RCSVET.sk

Vajnorská 7

831 04 Bratislava

Slovensko


Ha a reklamálni kívánt terméket személyesen szeretné elhozni a fent említett címre, kérem hozza magával a számla másolatát és a kitöltött reklamációs űrlapot is


3. Mennyi ideig tart a reklamáció folyamata?

Alapesetben a szervíznek 30 nap áll a rendelkezésére (az extern szervízbe érkezéstől számítva, ahova mi továbbítjuk), de a gyakorlatban lehetőség szerint igyekszünk a reklamációkat gyorsabban elintézni az ügyfeleink számára.


4. Milyen esetben kell fizetni a reklamációért?

Ha a reklamációdat elutasították, annak több oka is lehet:


- a használati utasításban foglalt utasítások be nem tartása


- a termékbe való szakszerűtlen beavatkozás

- a termék szakszerűtlen manipulálása

- a termék mechanikai sérülése (törött és sérült mechanikus részek)

- az általános amortizáció reklamációja - olyan alkatrészt, amely az általános használat során elhasználódik


- a termék gondatlan kezelése 


Minden egyes elutasított reklamáció esetén a javítás befejezéséhez szervizköltséget is felszámítunk, melyhez szükségünk van a beleegyezésére. Ez esetben e-mailben, vagy telefonon vesszük fel Önnel a kapcsolatot.


5. Melyek a leggyakoribb hibák a modellek használatakor? (gyakran elutasított reklamációk)

A legtöbben természetesen izgatottak egy új játék miatt, így a használati útmutató áttanulmányozása gyakran feledésbe merül. Sajnos csak akkor olvassuk el, amikor valami elromlik :)

A leggyakoribb hibák a modellek használatakor:

1. A tölthető akkumulátor tönkretétele teljes kisütéssel - lemerítéssel

- Az akkumulátort minden egyes használat után le kell választani a modelltől! Ha ezt nem teszi meg, a modell fokozatosan 0V-ig meríti az akkumulátort. (nem elég csak kikapcsolni!)

- Töltés után mindig válassza le az akkumulátort a töltőről (ne hagyja felügyelet nélkül), valamint az az áram nélküli töltő, amelyre akkumulátor van csatlakoztatva, az akkumulátor "kisütőjévé" válik.

2. Az autó elektromotorjának tönkretétele (egyenáramú motorokra vonatkozik - brushed) kétkábeles egyenáramú motor +-

- Az új elektromotor túlterhelése az első menet alkalmával. A megfelelő eljárás a motor bejáratására: 1 teljes akkumulátor elhasználása egyenletes menet során, méghozzá csak sima felületen.

- A menet után hagyja az elektromotort megfelelően kihűlni, különben fennállhat a túlterhelés veszélye - ez a motor belső tekercselésének elégéséhez vezet (ha magas kapacitású akkumulátort vásárol, célszerű a hőmérsékletet ellenőrizni és szünet beiktatásával használni).

- túlzott motorszennyezés és a nagyon piszkos környezetben való használat, karbantartás nélkül (ez nagymértékben csökkenti a motor élettartamát).

Ha megfelelően gondoskodik a motorról, akkor hónapokig, vagy akár egy évig is kibírja, míg a carbonok nem használódnak el (a motor azon része, amely a használat következtében elhasználódásra hajlamos).

3. A modell vízállóságának helytelen értelmezése (RC autómodellek)

- A vízállóság nem vízszigeteltséget jelent. Ez egy olyan kialakítás, amely megvédi a modell elektronikáját egy kis pocsolyán való áthaladáskor, de nem olyan jellegű, amely lehetővé tenné a modell vízbe való gázolását és vízbe való merülését (ha a modellt ilyen módon hajtja, akkor számolnia kell az elektronika esetleges károsodásával, amelyet egyetlen gyártó sem garantál).

- Ha a modellt nedves környezetben használja, számolni kell a modell fokozott gondoskodásával - tisztítás - kenés - szétszerelés - (ellenkező esetben nagymértékben befolyásolja magának a modell alkatrészeinek élettartamát - rozsdásodás, nehezen futó mechanika, ami az elektronika tönkremeneteléhez vezet).

- Ügyeljen arra, hogy a modell ne legyen használva sós vízben (nem csak a tenger mellett találkozunk vele, hanem télen a sózott utakon is!)
4. A modell durva kezelése megnövekedett karbantartási költségekhez vezet

- Tudjuk, hogy mindannyian másképp használják a modelleket és a durva hajtás, az ugrások és az ütközések a modell olyan sérüléséhez vezetnek, amely nem reklamálható. Éppen ezért ezen vásárlóink számára olyan modelleket árusítunk, amelyekhez teljes körű műszaki támogatás és pótalkatrészek széles kínálata áll a rendelkezésre. Így a durva bánásmód ellenére mindig újra és újra megjavíthatja a modellt, még akkor is, ha úgy bánik vele, mint egy bajkeverő! :)))