Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

KAVAN Beta 1400 RTF - kék

KAVAN Beta 1400 RTF - modrá Nagyítás

PE_KAV02.8084RTF

Új termék

5 Tételek

Készleten

110 175,00 Ft‎ adóval

Gyakorlatilag kész, 1400mm fesztávolságú tanuló motoros vitorlázórepülőgép modellről van szó, amely szinte elpusztíthatatlan extrudált poliolefin habból (EPO) készült, valamint váltóáramú motorral, 20A vezérlővel és 4 szervóval van ellátva. Vezérelt irányjelző, magassági kormány, szárnyak. Komplett 2,4GHz-es RC készlet T8FB nyolccsatornás adóval, vevővel, 3S LiPo akkumulátorral és töltővel.

Bár külsőleg megtartotta az eredeti BETA 1400 jellemzőit, a KAVAN márkanév alatt futó BETA 1400 egy teljesen új modell, kissé eltérő méretekkel, új szárnyprofillal, új váltóáramú motorral, összecsukható légcsavarral és sokkal kifinomultabb kialakítással. Az új formák és a hab műanyagformázási technológia fejlődése biztosítja, hogy minden alkatrész sokkal finomabb és pontosabb legyen. A BETA 1400 - egy strapabíró oktató és gyakorló modell - ideális a kezdő pilóták számára, amely a kezdeti leszállófelületektől az alapvető műrepülő fordulókig és a termikus siklásig elviszi őket. Ugyanígy elnyeri a hétvégi, szabadidős pilóták tetszését is, mivel egy kompakt és könnyen szállítható modellt biztosít a pihentető repüléshez.

A BETA 1400 egy oktató és gyakorló motoros vitorlázórepülőgép, amely rendkívül tartós extrudált EPO poliolefinből készült, és váltóáramú motorral hajtott. A szárny mögötti pilonra szerelt motoros koncepciójának köszönhetően nagyon jól bírja a durva bánásmódot, és még a durvább "orral a natív csomóba szippantást" is elviseli, ami a hagyományos, orrmotoros modelleknél legalábbis a légcsavar sérüléséhez vezetne.

A fülkefedél mágneses záródással levehető. A kétrészes szárny EPO-ból van öntve, a csűrőket 2 darab GO-09 szervó vezérli, amelyek rövid egyenes drótrudakkal vannak a szárnyba szerelve. A szárny feleket egy karbon csőcsatlakozó köti össze, és egy csavarral rögzítik a szárny alján. A farokfelületek a hagyományos elrendezésben EPO-ból vannak formázva, és drótkötelekkel működnek. A motor hűtését a pilon elülső élében lévő hűtőlevegő-bemenet segíti, a hűtőlevegő a hajtómű burkolata körüli csatornákon keresztül áramlik.

A repülésre való felkészülés csak a farokfelületek ragasztását (közepes erősségű pillanatragasztóval), a szárnyfelek felhelyezését, a vevő csatlakoztatását és a meghajtó akkumulátor csatlakoztatását jelenti. A szárnyak, az irányjelző, a magassági kormány és a motor fordulatszáma vezérelve van.

A modellt egy nyolccsatornás KAVAN/RadioLink T8FB BT 2,4 GHz-es FHSS (spread spectrum frequency hopping system) adó vezérli, amelyhez 1. üzemmódban (gázkar jobbra) elhelyezett crossfaderek, trimmek és kitérésérzékelő kapcsolók tartoznak minden csatornához. Ezt "egyenesen a dobozból" klasszikus "nem számítógépes" adóként használhatja trimmekkel és mechanikus kitérésérzékelő kapcsolókkal a csónakszárny, a magassági kormány, a gázkar és a kormánycsatornákhoz. Ha csatlakoztatjuk egy PC-hez, Android, vagy iOS okostelefonos alkalmazáshoz, akkor programozottan beállíthatjuk a kitérés méretét és érzékelését, használhatunk dupla kitéréseket, exponenciális kitérést és egyéb okos funkciókat. Az adó működtetéséhez 4 darab AA (ceruza) alkáli elemre, vagy újratölthető elemre van szükség (az RC készlet nem tartalmazza).

A BETA 1400 egy 11,1V 1600 mAh LiPo akkumulátorral van felszerelve, amely megfelel a 7x6" méretű összecsukható légcsavarnak. A modell könnyedén "hordozhat" hármas cellákat kb. 2200 mAh-ig.

A BETA 1400-at kezdőknek tervezték - mint mindig, tesszük hozzá - tapasztalt pilóta felügyelete mellett, valamint bárki számára, aki csak szabadidős céllal szeretne repülni. A repülési jellemzők kellemesek és nem trükkösek. A modell megismerteti Önt a modell teljeskörű irányításával mindhárom tengely körül; a kormánylapát, a kormányszárnyak és a magassági kormány megfelelő összehangolt irányításával. A szervók és a kormányok karjainak hosszarányát megváltoztatva nagy tartományban állíthatja be a kitérések nagyságát. Egy kezdő kis kitérésekkel fog kezdeni, biztonságos még túlzott "kormányzás" esetén is; egy tapasztalt pilóta nagyokat fog beállítani, lehetővé téve még egy kicsit azt az alapvető "motoros siklóernyős" műrepülést is - szaltók, hordógurítások, csavart fordulók egészen jól mennek a Bétával! A motorteljesítmény elegendő a nagyon élénk emelkedésekhez, mégsem túlhajtott a modell, ami a kezdő pilótáknak nehézséget okozhat. A BETA 1400 a nem túl erős termikát is ki tudja használni, és így "örökké" kitart az égen.

Az RTF készlet a következőket tartalmazza: EPO-ból öntött törzs, beépített váltóáramú motorral, 7x6" összecsukható légcsavarral, KAVAN R-20B sebességszabályozóval és 2 szervóval, EPO-ból öntött szárny 2 beépített szervóval, EPO-ból öntött farokfelületek, karbon csőszárnykapcsoló, RadioLink T8FB BT 2 nyolccsatornás adó. 4GHz FHSS R8EF nyolccsatornás 2,4GHz FHSS vevővel, LiPo 11,1V 1600 mAh teljesítményű akkumulátor, hálózati gyorstöltő és részletes építési, valamint repülési útmutató.

Tipp: A T8FB jeladó az 1. üzemmódban van felszerelve. Ha a 2. üzemmódot és a bal oldali gázadást részesíti előnyben, könnyen módosíthatja az adót.

Figyelmeztetés:
A pilóta nélküli rendszerekről és a pilóta nélküli rendszerek harmadik országbeli üzemeltetőiről szóló, 2019. március 12-i (EU) 2019/945 felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet és a Bizottság (EU) 2019/947 végrehajtási rendelete (2019. március 24.) szerint. 2019 májusában a pilóta nélküli légi járművek üzemeltetésére vonatkozó szabályokról és eljárásokról, a 250 grammot meghaladó tömegű, illetve a személyes adatok bármilyen módon történő rögzítésére alkalmas kamerát vagy más érzékelőt hordozó pilóta nélküli repülő járművek (hagyományos repülőmodellek, multikopterek, drónok) üzemeltetői és pilótái kötelesek regisztrálni (a Cseh Köztársaságban a Polgári Légiközlekedési Hatóságnál).

Fesztáv [mm] 1400
Hossz [mm] 966
Súly [g] 700 - 770
Szárnyfelület [dm2] 24.5
Vezérelt funkciók S,V,K,M
Építési igényesség S1
Pilóta nehézség P1,P2

6 más termék ugyanabban a kategóriában: