Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

TORRO tank PRO 1/16 RC IS-2 1944 többszínű terepminta - Airsoft BB

TORRO tank PRO 1/16 RC IS-2 1944 többszínű terepminta - Airsoft BB Nagyítás

PE_TOR11224-CA

Új termék

1:16 méretarányú félmakett tank elektromos meghajtással, funkcionális Airsoft BB rendszerrel, hang- és füstmodullal.

További részletek

1 Tétel

Készleten

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

288 255,00 Ft‎ adóval

Az IS-2 (eredetileg IS-122) egy 1943-ban kifejlesztett szovjet nehéz harckocsi, amelyet a második világháború alatt és után használtak. Az IS elnevezés az Ioszif Sztálin nevet jelentette.

Az IS-1 prototípus építésével egyidejűleg megkezdődött a továbbfejlesztés, amelynek eredményeképpen ezt a harckocsit 122 mm kaliberű löveggel szerelték fel, amelyet a kurszki csata után a legmegfelelőbb fegyvernek tartottak, amely képes volt a német nehéz harckocsikat kellő távolságból megsemmisíteni. A prototípust 1943 decemberében sikeresen tesztelték, és a sorozatgyártás azonnal megkezdődött.

Az IS-2 törzse többé-kevésbé megegyezett az IS-1-ével. 1944 folyamán áttervezték és egyszerűsítették a törzs elejét, amelynek felső része egy darabból készült. Az IS-1 harckocsira jellemző csuklós vezetőnyílást egy rögzített nyílás váltotta fel, amelyet egy terelőlap védett, hogy a páncélzaton csúszó lövedékeket elterelje. Bár a vezetőnek a tornyon keresztül kellett belépnie a harckocsiba, a padlóban volt egy menekülőnyílás arra az esetre, ha vészhelyzetben ki kellett volna szállnia a harckocsiból. A vezetőfülke fölött két periszkópot szereltek a hajótest tetejére. A harckocsit egy 500 LE-s V-2-IS dízelmotor hajtotta.

Az alváz elöl egy feszítőkerékből, mindkét oldalon hat dupla futókerékből, hátul egy hajtókerékből és három feszítőcsigából állt. A belső csillapítású futókerekeket torziós rudakkal függesztették fel. A törzs elején egy elektromosan meghajtott, öntött, tojásalakú torony volt. A torony egy 122 mm-es D-25T löveggel volt felszerelve, egy kapcsolt géppuskával együtt. Egy másik géppuska a lövészfülkében volt a torony hátsó részén. A löveg csöve torkolatfékkel volt felszerelve. A célzásra egy 10-T-17-es távcsövet használtak, a célzásra pedig egy Mk. IV. A szállított lőszerkészlet mindössze 28 darab osztott lövedék volt. A lövegtorony mindkét oldalán nyílások voltak, amelyek lehetővé tették az oldalirányú tüzelést a legénység személyes fegyvereiből, amelyeket általában csapokkal zártak el. A torony bal oldalán volt felszerelve a parancsnoki kupola, amely egy lejáróval volt ellátva, amely a személyzet számára a tankba való bejutást biztosította. Ennek a kupolának a jobb oldalán egy második, kisebb nyílás volt, amely elsősorban a lőszerek betöltésére szolgált. Néhány IS-2 harckocsin a parancsnoki kupola egy 12,7 mm-es DŠK légvédelmi géppuskával volt felszerelve. Néhány harckocsit 1945-ben képzeletbeli páncélzattal láttak el, amely a torony oldalát védte a felhalmozódó lőszertől, ami a páncélököl tömeges bevezetése után jelentős veszélyt jelentett a szovjet harckocsikra. Összesen 3483 darab IS-2 harckocsit gyártottak.

Az IS harckocsikat kezdettől fogva csak különálló gárdista nehézpáncélos ezredekhez rendelték. Ezeket az ezredeket 1945 elején külön harckocsi dandárokba sorolták be. Az IS-2 harckocsik nagy segítséget jelentettek az új generációs német harckocsik elleni harcban, mivel egyrészt erős passzív védelemmel, másrészt nagy tűzerővel rendelkeztek. A 122 mm kaliberű lövegnek köszönhetően gyakorlatilag bármely ellenséges harckocsit képesek voltak megsemmisíteni, ami fordítva nem volt így. Emellett a német páncélzat változó minősége miatt gyakori volt, hogy egy D-25T löveg találata után egy egész páncélzatot helyben leszakítottak. Az IS-2 harckocsik páncélzatának egyre jobb minőségével párhuzamosan egyre hatékonyabb fegyverré vált a Tiger és Panther harckocsik elleni harcban. Az IS-2 páncélzat és a sebességváltó minőségével a korai szakaszban voltak problémák, de ezeket a hiányosságokat a gyártás során kijavították. Az IS-2 harckocsikat először Ukrajna felszabadításakor vetették be. Talán leghíresebb bevetésük a sandomierzi csata volt, ahol a legújabb német Tiger II harckocsikkal csaptak össze. Az egyik szovjet parancsnok, a gárdisták hadnagya, V. A. Udalov, egyetlen ütközetben két Tiger II harckocsit semmisített meg az IS-2 harckocsijával, a többit pedig megrongálta. A sandomierzi harcok megmutatták, hogy az IS-2 harckocsik megfelelő használat esetén képesek voltak megsemmisíteni még a legújabb és legerősebb tankokat is, amelyeket Németország bevethetett. Bármilyen hátrányai is voltak ezeknek a harckocsiknak, senki sem tagadhatja, hogy óriási jelentőségük volt Németország 1944-1945-ös gyors vereségében.

Az 1. Csehszlovák Páncélosdandár is kapott néhány IS-2 harckocsit a háború legvégén, de nem vett részt velük harcban, csak egy prágai felvonuláson vett részt. A leghíresebb IS-2 harckocsi, amelyet tévesen összetévesztettek a T-34-essel, a Lesanyban található múzeumban található rózsaszín harckocsi, amely a prágai emlékművön 23-as számú harckocsiként állt. Az IS-2 harckocsikat a háború után modernizálták, és a Szovjetunióval szövetséges országokba (Kuba, Egyiptom, Észak-Korea, Kína stb.) exportálták.

Részlethű 1:16-os méretarányban
A körülbelül hét kilogrammos súlyával az IS-2 1944 ideális az igényes vásárlók számára. A professzionális kiadásban kiváló airbrush festékminőséggel, 2,4 GHz-es áramköri technológiával, valamint új hangszóróval rendelkezik. Ez a modell kiváló vezethetőséggel, széleskörű funkciókkal és valósághű hangzással rendelkezik. A kiváló minőségű lánctalpak, a görgőkkel ellátott meghajtó- és vezetőkerekek, valamint az alsó hajótest és a harci torony fémből készültek. A sok apró alkatrész és a különböző matricák tökéletesen kiegészítik a mérethű másolatot.

Vezérlés és funkciók
A nagy teljesítményű tankmodell 2,4 GHz-es RC-vezérléssel rendelkezik. A jármű BB Airosft rendszerrel van felszerelve, így a valódi harcokhoz hasonló csaták is lehetségesek. A nyomatékoptimalizált motorok precíz és sima vezetést biztosítanak az IS-2 számára. A robusztus fogaskerékkel ellátott fém fogaskerekek és a továbbfejlesztett áttételezés nagyobb teljesítményt biztosít. Az arányos vezérlés lehetővé teszi, hogy nagyon lassan közelítsd meg a tankot, és egyenletesen növeld a sebességet. Az IS-2 előre és hátrafelé mozog, balra és jobbra kanyarodással is. Helyben balra vagy jobbra is elfordítható. Az ágyút fel és le lehet emelni és le lehet engedni, valamint a tornyot 360 fokban el lehet forgatni. Különböző motorhangok és kipufogó füst teszik teljessé a valósághű élményt.

A csomag tartalma és műszaki adatok/funkciók:
- RC IS-2 1944 többszínű Airsoft BB álcázó, professzionális Torro kiadás 1:16 méretarányban
- Fa Torro láda a szállításhoz és tároláshoz
- Súly: kb. 7,0 kg
- 360°-os toronyforgatás
- 2,4 GHz-es távirányító
- Fém sebességváltó 1:4 áttétellel
- 7,2 V NiMH készlet
- 220V/7,2V-os töltő, 400mAh töltés
- Füstgenerátor és hangmodul
- Füstfolyadék
- Funkcionális Airsoft lövőmechanizmus
- Kis alkatrészek, tartozékkészlet, matricák

Műszaki felszerelés:
- Szín: többszínű álcázás
- Harci funkció: Airsoft lövőszerkezet
- Övek: fém
- Görgők: fém
- Felfüggesztés: Torziós rúd felfüggesztés
- Toronygyűrű forgása: 360°
- Torony: fém
- Alsó kád: fém
- Sebességváltó: acél sebességváltó
- Méretarány:1/16
- Kiadás: Torro Pro-Edition
- Kivitel: RTR modell
- Kormány és futómű: fém
- Torziós karok: fém

17 más termék ugyanabban a kategóriában: