Ügyfélszolgálat: Hétfő – Péntek 09:00 – 17:00.E-mail: rcvilag@rcvilag.hu 
A kiszállítás 36 000Ft-ot meghaladó rendelés esetén INGYENES

Kategóriák

Informace

Kövessen minket Facebookon

visa

B-24D Liberator 1:28 (1232mm) - Behorpadt műanyag kabin

B-24D Liberator 1:28 (1232mm) - Promáčklý plast kabiny Nagyítás

PE_VL4SH2003

Új termék

Egy amerikai bombázó modellje a második világháborúból. Statikus modell stancolt balsa alkatrészekkel és műanyag vákuumokkal. Szárnyfesztávolság 1232 mm.

További részletek

1 Tétel

Készleten

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

57 480,00 Ft‎ adóval

A modell új, teljes csomagolásban kapható. Mindössze az első fülke műanyag üvegezése nyomódott össze kissé a szállítás során.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ EREDETI TERMÉKRŐL:

A Consolidated B-24 Liberator-t a II. világháború elején hozták létre azzal a céllal, mint a B-17 Flying Fortress-t - nagy hatótávolságú nappali bombázóként, amely nem igényel vadászkíséretet. A korábbi B-17-eshez képest aerodinamikailag valamivel fejlettebb volt, köszönhetően a modern profilú, magasra emelt szárnynak, és orrában behúzható futóművet is használt (a lezuhant Liberator orrlába még a német Me-262 Schwalbe sugárhajtású vadászgépek mintájául is szolgált). A "valósággal való összecsapás" során azonban, a súlyos veszteségek fényében, amelyeket például a romániai Ploieşti finomítói és olajmezői elleni fák tetején végrehajtott támadások okoztak, nyilvánvalóvá vált a B-17-eshez hasonló számos módosítás szükségessége. Pardubicében az olasz bázisokról száz Liberator rombolta le a helyi finomítót, beleértve a szomszédos vasútállomást, a cukorgyárat és a legendás Veselka hotelt), de nagy hatótávolságú felderítőgépként is, egy kamerákból álló bombatárral teli bombatárral, és mindenekelőtt rendkívül hatékony tengeralattjáró-elhárító gépként. Az ilyen Liberatorok elválaszthatatlanul kapcsolódnak a 311. csehszlovák bombázószázad történetéhez. Néhány tengeralattjárótól eltekintve a "mi" Liberatorunk legértékesebb fogása a német blokádtörő Alsterufer volt, egy gyors szállítóhajó, amely Japánból a Birodalomba vitt egy rakomány volfrámot, amelyből egy évnyi német "páncélos" acél előállításához elegendő volt. Miután két bomba és több rakéta eltalálta, a hajót ellenőrizhetetlen tűz öntötte el, és lassan, de biztosan süllyedni kezdett…

Egy négymotoros bombázó statikus modellje, kidolgozott részletekkel, múzeumi minőségben, 1:28 méretarányban.

A modell klasszikus, teljesen balsából készült, előre kivágott fa alkatrészekkel, vákuumformázott műanyagból készült makett tartozékokkal és fröccsöntött műanyag alkatrészekkel. A törzs természetesen igazi miniszabályos technológiával készült, válaszfalakkal és több merevítővel, hogy hűen reprodukálja a lekerekített formákat. Két lépésben épül fel - függőlegesen "vágva", először közvetlenül a munkapadon építi meg a törzs egyik felét, majd a másik felét "ráragasztja". Ez biztosítja, hogy még a bonyolult formájú hajótestek is egyenesen és szimmetrikusan épüljenek meg, anélkül, hogy speciális szerkentyűkre lenne szükség. A szárny klasszikusan bordákból és gerendákból épül fel. Mivel ez a modell haladó építők számára készült, már rendelkeznie kell korábbi tapasztalattal a klasszikus építésben.

A készlet tartalmaz: balsa előre kivágott alkatrészeket, balsa gerendákat, vákuumpréselt makett alkatrészeket (motorháztető, motorok...), a pilótafülke és az orr "üvegház" átlátszó acetát öntvényeit, műanyag kerekeket, acél zsinórt a futóműhöz és egyéb apró alkatrészekhez, bevonópapírt, nedves dekálok ívét, építési tervet.

Építési tipp: NE használjon előre kivágott alkatrészeket! Fordítsa meg a deszkát, helyezze a munkafelületre, és finom csiszolópapírral (#220 vagy finomabb) enyhén csiszolja le. A részek ezután könnyebben szétválaszthatók; ha a fa rostjai még mindig a deszkához vannak "kötve", óvatosan válassza le a részeket egy éles modellező késsel (pl. egy 1. számú Excel kés 11-es pengével alkalmas).

Fesztávolság [mm] 1232
Hossz [mm] 737
Vezérelt funkciók Nincs
Építési nehézség S4

1 más termék ugyanabban a kategóriában: